Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo vaak wordt ingebroken in een Harderwijkse, Ermelose en Puttense schuur of garage

Door Nicole Berkouwer 21 augustus 2019

Elke dag weer wordt er in Nederland zo’n 70 keer ingebroken in een schuur of garage(box). Heel vervelend! In Harderwijk, Ermelo en Putten is dit in de eerste helft van 2019 al 22 keer ingebroken. Dat is vaker dan vorig jaar.

Tijdens deze vakantieperiode gaven we je al wat tips om je huis ‘inbraakproof’ te maken. Maar, helaas.. Er wordt nog steeds ingebroken.. En dan ook in je schuur of garagebox. Dat blijkt uit data van de politie die onze collega’s van Independer in kaart hebben gebracht. Op onderstaande kaart kun je zien hoe het met de inbraken in bijgebouwen is gesteld in jouw stad en in de rest van Nederland.

In Harderwijk werd in 2018, 5 keer ingebroken in de schuur of garage. In 2019 is dat de eerste helft van het jaar al 12 (!) keer. Dat is dus meer dan verdubbeld, NO! Voor Ermelo hebben we iets beter nieuws, daar werd vorig jaar 7 keer ingebroken en de eerste helft van 2019 is dat ‘slechts’ 5 keer. Dat is in ieder geval vooruitgang zullen we maar zeggen! En ook onze gemeente Putten heeft helaas meer inbraak in garages en schuren. In de eerste helft van 2018 was dat nog 4 keer, dit jaar is dat al 5 keer.. Dus mensen; houd je spullen goed achter slot en grendel, want….

Tekst gaat door onder deze afbeelding.

Bron: Independer 

Ingebroken in jouw schuur in Harderwijk, Ermelo of Putten?

Is er bij jou ingebroken? Doe dan als allereerste aangifte. Maar je gaat waarschijnlijk ook tussen je paperassen op zoek naar je inboedelverzekering, want daarmee ben je in principe gedekt voor diefstal van spullen uit je schuur of garagebox. “Wel is het van belang om bij waardevolle spullen goed te kijken naar het maximaal verzekerde bedrag”, aldus Bas Knopperts van Independer. “Denk bijvoorbeeld aan elektrische fietsen of duur gereedschap.” Independer inventariseerde de dekking van 55 verschillende inboedelverzekeringen. Hieruit blijkt dat 15 van deze verzekeringen een maximaal verzekerd bedrag hanteren voor diefstal uit een bijgebouw. Met bedragen tussen de 250 en 10.000 euro zijn de onderlinge verschillen groot.

Check de inhoud van je schuur én van je verzekering

‘’Mensen die veel van waarde in hun schuur hebben staan, kunnen het best controleren of hun verzekering een maximaal verzekerd bedrag hanteert en of dit toereikend is. Als dit niet het geval is, kunnen zij uitwijken naar een polis die dit maximale bedrag er niet in heeft zitten”, aldus Knopperts. Check je verzekering hier.

Oeps, vergeten op slot te doen….

Bijna elke verzekeraar hanteert wel de regel dat er alleen dekking is als er zichtbare sporen van inbraak zijn. Zijn die er niet en ben je bijvoorbeeld vergeten je schuur op slot te doen? Dan zal een verzekeraar niet uitbetalen.

Bron: Independer

Lees ook

7 x zo houd je inbrekers buiten de deur tijdens de zomervakantie

De zomervakantie is nét  begonnen en dat betekent dat heel Harderwijk, Ermelo en Putten nu massaal o...
Ondernemer uitgelicht

Sharone en Dunja stijlen huizen: ‘Wij kleuren buiten de lijntjes’

Sharone Bakker en Dunja Renden zijn twee hele gezellige en leuke ondernemers die wel durven aan te p...

Mag dat: met slippers autorijden?

Woehoe, het is nog steeds zomer (oké niet altijd met de regen, maar de temperatuur ligt rond de twin...
Gratis water

Zeventien gratis watertappunten in Harderwijk, Ermelo en Putten

We hebben in Nederland ongelooflijk schoon kraanwater! Duizend keer zo goedkoop als water uit een fl...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.