Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kunnen we schaatsen? Zo koud wordt het dit weekend in Harderwijk e.o.

Door Nicole Berkouwer 13 januari 2021

Het voelt eindelijk een beetje winters: We hebben al lichte vorst gehad én het woord Elfstedentocht is gevallen! Kunnen wij, hier in Harderwijk, Ermelo of Putten, dit weekend de schaatsen al uit het vet halen? Wij vragen het aan de deskundigen van Weeronline. 

Vrijdag (15 januari) en de rest van het weekend wordt het koud met temperaturen tussen de 0 en 3 graden en bijna in heel Nederland vriest het ’s nachts. Dit klinkt goed voor de schaatsliefhebbers, maar juich niet te vroeg. “Voor betrouwbaar ijs op sloten en plassen is dit zeker nog niet genoeg vorst. Houd de schaatsen dus nog maar even in het vet”, aldus Johnny Willemsen van Weeronline.

Weerbericht Harderwijk, Ermelo en Putten

De dagen voor het weekend is het wisselvallig. Het blijft voornamelijk droog, alhoewel er ook een kleine kans op een buitje bestaat. Misschien valt er zelfs wat natte sneeuw.

Zaterdag wordt dan wel de koudste dag van de week, het wordt wel een fijne wandeldag, want het zonnetje gaat ’s ochtends schijnen. Kleed je wel goed aan, want het voelt de hele dag aan alsof het vriest.

Zondag is het ook nog koud, maar stijgt de temperatuur iets en dan komt er ook weer regen. Het is dus helaas nog te warm voor sneeuw.

Schaatsen

Schaatsen op natuurijs kan dit weekend dus nog niet. Op een opgespoten grasveldje kan soms na één nacht vorst al geschaatst worden, maar vanwege de coronamaatregelen gaan die niet voor groot publiek open.

Misschien kan je een stukje van je eigen tuin onder water zetten, zodat het vanaf vrijdag goed kan invriezen. Dan heb je een eigen ijsbaantje.

Lees ook:

corona lockdown harderwijk ermelo putten maatregelen coronacrisis

Lockdown met drie weken verlengd: ‘Kappers, winkels en horeca blijven dicht in Harderwijk, Ermelo en Putten’

Kledingwinkels, kappers, scholen en bouwmarkten in Harderwijk, Ermelo en Putten blijven langer dicht...

#supportyourlocals: win € 100,- tegoed voor jouw favoriete horecazaak in Harderwijk, Ermelo of Putten

Deze Ermeloër heeft een bijzondere naam: ‘Het ging mis bij de geboorteaangifte’

Schattig! De wolvenfamilie is gespot op video en zo zien ze eruit

Meer over

Weer

adv.