Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Glibberen: sneeuw op komst in Harderwijk e.o.

Door Nicole Berkouwer 25 februari 2020

We hebben drie stormen achter de rug, maar dat is nog niet alles. Weeronline voorspelt vanaf woensdag namelijk winters weer. Er is kans op natte sneeuw in Harderwijk, Ermelo en Putten.

Volgens Weeronline valt er van woensdag tot en met vrijdag natte sneeuw. De temperatuur daalt.

Sneeuw en onweer in Harderwijk

Op woensdag trekken er hagel- en kletsnatte sneeuwbuien over het land. Hier kan ook nog onweer bijkomen. Tijdens deze buien is het maar een graad of twee. De Stentor spreekt zelfs van koud, guur en mogelijke gladheid in het oosten van het land.

Op donderdag schijnt vooral de zon, maar is er ook kans op winterse buien. Hierdoor daalt de temperatuur en is er ook kans op natte sneeuw.

Witte wereld

Ook volgens Weerplaza zijn er snel winterse buien op komst. ,,Wie woensdagochtend de gordijnen opent, kan zomaar een witte wereld aantreffen”, zegt weerman Wilfred Janssen. ,,Het geringe hoogteverschil in ons land kan het verschil maken tussen een wit of groen landschap.”

Tekst gaat onder de afbeelding verder.

Het vooruitzicht van Weerplaza in Harderwijk

Warme ondergrond

Daarbij is de ondergrond vrij warm, waardoor wel even duurt eer zich een dun sneeuwdek vormt. En die is dan zo weer weg. Hoewel het kwik tijdens de buien rond het vriespunt ligt, loopt de temperatuur tussen de buien door meteen weer op. Of we dus daadwerkelijk morgen een witte wereld zien? ,,Die kans is niet heel groot.”

Lees ook:

nieuwe woningen in Harderwijk

Slopen maar: bijna 80 nieuwe woningen in Harderwijk

Woningtekort, we schrijven er vaak over. Maar er gloort licht aan de horizon. Er komen 78 nieuwe won...

indebuurt Randmeren zoekt een freelancer, iets voor jou?

Mysterie opgelost: dit is waarom Harderwijk geen carnaval viert en andere steden wel

Meer over

Weer

adv.