Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijzonder dier gespot in het water in Harderwijk: ‘Mijn hond zag het van verre’

Door Nicole Berkouwer 5 augustus 2020

Een korte tijd geleden schreven wij over een rat die werd gespot in het water bij Drielanden. Naar aanleiding van ons bericht over bijzondere dieren, stuurde Rita Kers ons een bericht: “Eerst dacht ik, hè? Zie ik dit nu goed?”

“Tijdens het uitlaten van onze hond kom ik nogal eens wat tegen aan de waterkant”, vertelt Rita.

Bijzonder dier gespot in Harderwijk

Het begon op een vroege ochtend in het weekend. “Op het industrieterrein in Harderwijk zat op zaterdagochtend een schildpad. Hij was heel relaxed aan het genieten in het zonnetje en lag heerlijk op te warmen. Eerst dacht ik: hè? Zie ik dit nu goed? Maar wat doet deze vriend hier? Wat ga ik doen… de dierenambulance bellen?”, vertelt Rita.

Het beestje bleek sneller dan haar besluit. “Hij draaide zich om en liep vlotjes terug naar het water. Hups en plonsde erin.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Foto Rita Kers
Foto Rita Kers
Foto Rita Kers

Huisdier?

Rita verwacht niet dat het beestje nog lang zal overleven. “Ik vermoed dat de schildpad door mensen is uitgezet. Misschien omdat ze hun huisdier zat zijn? Jammer dat men dan aan een huisdier begint. Dit beestje zal het waarschijnlijk niet overleven.”

Nog meer bijzondere dieren in Harderwijk

Overigens vindt Rita wel vaker bijzondere dieren. “Op dit plekje heb ik trouwens al meer gezien. Kort na de schildpad vond ik een rivierkreeft. Hij lag eerst op z’n rug en in elkaar. Daardoor dacht ik dat het een bosje vreemde takjes was. Toen ik het omdraaide kwam deze beauty tevoorschijn.”

Ze is ook niet alleen te porren voor mysterieuze dieren. “Iets verderop groet en bloeit de wilde orchidee. Ook heel mooi.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Foto Rita Kers
Foto Rita Kers
Foto Rita Kers

Nog meer dieren?!

Heb jij ook een opmerkelijk dier in Harderwijk, Ermelo of Putten gespot? Maak een foto en stuur ‘m door naar ons! [email protected] of via Facebook en Instagram. Wij zijn reuze benieuwd waar we allemaal tussen leven.

Lees ook:

Rat gespot in Drielanden, Harderwijk

IEEEE! Rat gespot in Drielanden, Harderwijk

De één vindt ze schattig, de ander slaakt een kreet uit: de rat! In Harderwijk in de woonwijk Driela...

IJsliefhebbers opgelet: wij verloten 5 x een literbak ijs met smaak naar keuze

Harderwijkse Crescent Park in de race voor prijs: ‘bewoners kwamen met goede ideeën’

adv.