Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ruben is de eigenaar van de vermiste wallaby Jump in Putten

Door Nicole Berkouwer 16 september 2020

Gisterochtend schreven we over de vermiste wallaby in Putten. De eigenaar is Ruben en hij doet zijn verhaal bij RTL Nieuws.

De wallaby is een kleine tot middelgrote kangoeroe. Het beestje zou vermoedelijk Jumpie zijn, de sinds 15 augustus vermiste wallaby in Putten. Jumpie is al aangemeld bij Amivedi.

Wallaby Jump vermist in Putten

De eigenaar van de vermiste springende kangoeroe is Ruben. Hij vertelt aan mediakanaal RTL Nieuws: “Jump is ontsnapt nadat wallaby Wally overleed. Ik denk dat hij hem is gaan zoeken.”

Vijf weken geleden overleed het maatje Wally. Twee dagen later is Jumpie vermist. “Wallaby’s zijn graag met z’n tweeën, dus ik denk dat hij zijn maatje miste en hem is gaan zoeken”, vertelt Ruben aan RTL. Ruben was blij verrast toen hij hoorde dat zijn geliefde beestje nog leeft. “Ze zijn erg schrikgevoelig. Van een hond kunnen ze al schrikken en overlijden.”

Dier gespot?

Het vangen van het dier is een enorme klus. Zo komen deze kangoeroes ’s avonds pas tot leven, waardoor het lastig is de kangoeroe te vangen. Daarnaast moet hij worden verdoofd om hem mee te nemen. Heb jij Jump gezien? Ga vooral niet zelf achter het dier aan, maar meld het. Dat kan op het telefoonnummer van Amivedi: 088-0063311.

Bron: RTL Nieuws

Lees ook:

Wallabay gespot in Putten kangoeroe

Wallaby gespot in Putten: heb jij ‘m al gezien?

Het hupst, springt en ziet er schattig uit: een wallaby. In Putten is de wallaby gespot door twee me...

Wij zijn op zoek naar een gastfotograaf voor indebuurt Randmeren!

Met deze kaart zie je de bodemverzakking in Harderwijk, Ermelo en Putten

Laatste kans: win een diner in een restaurant naar keuze t.w.v. €150,-

Wauw! 3 x binnenkijken in prachtige woonboerderijen in Harderwijk en Ermelo

adv.