Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bliep bliep tuuuut tuut prrrrt: een ufo-melding uit Harderwijk

Door Nicole Berkouwer 5 november 2019

Een rood licht met een blauw bolletje ernaast, een voorbijvliegende vuurbal, zeven lichten vliegen in formatie en rond, wit licht bewoog supersnel horizontaal: we noemen even wat voorbeelden van ufo-meldingen die het afgelopen jaar binnenkwamen op de website van UFO Meldpunt Nederland. In Harderwijk werd er ook een gespot. Op 14 september welteverstaan.

“Twee stervormige, niet lichtgevende objecten die in formatie met hoge snelheid (ik dacht eerst vallende meteorieten) naast elkaar vlogen met constante snelheid (schatting: 4 x zo snel als vliegtuig) geen enkel geluid. Ben zelf niet zo dat ik deze conclusie zou trekken maar dit was wel een opvallende anomaliteit.”

Vreemde lichten, verschijnselen en voorwerpen in de lucht

Op de website kan iedereen een melding doen van vreemde lichten, verschijnselen of voorwerpen in de lucht. Sommigen zijn met foto of filmpje en andere hebben alleen een uitleg. De redactie en bezoekers gaan zich vervolgens buigen over de melding.

‘Door mogelijkheden te elimineren hopen we een klein percentage meldingen over te houden dat daadwerkelijk onverklaarbaar blijkt en ons leven een beetje spannender maakt’, staat te lezen op de website.

Ufo! O nee, een lampion

Sommige meldingen zijn geïdentificeerd. Vliegtuig, een planeet, Thaise lampion; het kunnen allemaal verklaringen zijn. En die ene melding uit Harderwijk? Die is jammer genoeg nog ongeïdentificeerd.

Lees ook

Winactie Escaperoom Harderwijk

Win een Escaperoom voor 3 tot 6 personen bij Escaperoom Harderwijk

Heb jij snel kriebels in je buik door de spanning of houd jij je coolheid in bedwang en kan je crimi...
brand in Harderwijk

Brand op basisschool in Harderwijk: twee scholen ontruimd

Brand! Kinderen die buiten staan en een rook die zich ontwikkelt. Wat gebeurde er op maandagochtend ...
jaren zeventig

VIDEO: Harderwijk in 1976; herken jij deze plekken?

Plof er maar even voor neer, want dit filmpje neemt je mee terug in de tijd. We gaan naar het jaar 1...

Meer over

Opmerkelijk

adv.