Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ondernemers openen snelteststraat in Harderwijk: ‘We hebben het druk’

Aangeboden door Snelteststraat Harderwijk 19 november 2020

Een coronatest doen, is inmiddels geen uitzondering meer. Maar de wachttijd bij de GGD is voor veel mensen én medewerkers te lang. Dat vond initiatiefnemer Robert van den Berg van de snelteststraat in Harderwijk ook. Hij opende onlangs samen met andere ondernemers een sneltestlocatie aan de Krommekamp in Harderwijk. 

”We hebben het druk en dat snap ik wel. Er was echt behoefte aan dit initiatief. Dankzij ons kunnen mensen testen en weer door met hun leven of werk”, vertelt Robert. De teststraat opende 6 november haar deuren en heeft inmiddels al flink wat bedrijven en particulieren kunnen helpen.

Van bedrijfsrisico naar sneltest

Testen is simpel: online aanmelden en vaak dezelfde dag testen én de uitslag. Dat is heel fijn als je nog meer op de planning hebt dan verplichte thuis quarantaine. Handig voor particulieren, maar helemaal voor bedrijven. Ondernemer Robert merkte het gelijk aan de reacties. ”Ondernemers zitten steeds in spanning: is er een medewerker ziek? Dat is een flink bedrijfsrisico in deze tijd. Soms moet je de hele boel dan dichtgooien.” Bij Sneltest Harderwijk lopen ze daarom extra hard voor de klanten. ”Particulieren kunnen snel bij ons terecht. Maar vooral voor bedrijven is het fijn: als ze mij bellen om zes uur ’s avonds met hoge testnood, zeg ik: kom maar deze kant op, we gaan dit regelen. We testen ook op locatie, als dat nodig is.”

Meebewegen in de toekomst

Robert kijkt ook vooruit naar de volgende fase in de bestrijding van de pandemie. ‘”Over een half jaar ziet de wereld er alweer heel anders uit. Waarschijnlijk gaan we dan meer richting een pop-up format, waar we testen op locatie.”

Met zijn jarenlange ervaring in de evenementenbranche verwacht hij binnenkort ook bij grootschalige activiteiten aan de slag te gaan. ”We proberen mee te gaan met de vraag. We hebben alles op orde hier en kunnen snel schakelen. Als de horeca weer open gaat en de evenementen weer toegestaan zijn, kunnen wij er staan om te testen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Snelteststraat Harderwijk. Meer over Snelteststraat Harderwijk ontdekken?

Snelteststraat Harderwijk

Krommekamp 3 (ingang naast de Welkoop) , Harderwijk

adv.