Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nooit meer file of gratis OV in Harderwijk, Putten en Ermelo? Geef hier je mening!

Aangeboden door Milieudefensie 19 december 2019

Gratis OV voor heel Randmeren of juist meer asfalt zodat je overal met de auto heen kunt. Een lastig dilemma: op welke manier kom je sneller van A naar B? Volgens Milieudefensie heeft het veel voordelen als de overheid meer geld steekt in het openbaar vervoer en de bereikbaarheid voor fietsers. Lees dit stuk en bedenk intussen: wat vind ik hiervan? Want Milieudefensie is benieuwd naar jouw mening!

Auto’s maken Randmeren drukker en onveiliger

Kijk om je heen en je ziet het: Harderwijk, Putten en Ermelo worden druk en onveilig door de auto. En dan staan we ook nog elke ochtend én avond vast in de file tussen Harderwijk, Ermelo en Putten. Dit zorgt voor lawaai en luchtvervuiling. Maar ook het klimaat wordt slechter door uitlaatgassen. Meer asfalt gaat niet zorgen voor meer veiligheid en minder file.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Zo wordt de bereikbaarheid beter

Maar hoe wordt Randmeren dan wél beter bereikbaar? Door te investeren in openbaar vervoer en voorzieningen voor fietsers, blijkt uit onderzoek van CE Delft en Move Mobility. Denk bijvoorbeeld aan betere bus- en tramverbindingen en meer fietspaden. Dat heeft veel meer effect dan simpelweg meer asfalt. Bijkomend voordeel: Putten, Harderwijk en Ermelo worden een stuk rustiger zonder al die auto’s!

Fijn voor het milieu, de natuur en gezondheid

Als er meer geld gaat naar fietsvoorzieningen en het OV, gaat niet alleen de stad er op vooruit. Ook is er minder geluidsoverlast, meer ruimte en tot 10% minder CO2 uitstoot. Daarnaast komt er minder fijnstof en stikstof in de lucht. Dit zijn giftige stoffen waardoor elk jaar duizenden mensen overlijden. Kortom: meer geld naar fietsers en het OV betekent ook een betere gezondheid!

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Iedereen kan er gebruik van maken

Mensen met een kleine beurs reizen vaker met de tram, bus of metro. Als er meer snelwegen worden aangelegd, profiteren zij daar dus amper van. Wanneer de overheid investeert in beter OV en fietsvoorzieningen, kan iedereen daarvan meegenieten.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Wat vind jij?

Gaan je haren overeind staan bij het lezen van dit artikel of denk je juist: best een goed idee, meer geld voor het OV en de fiets? Laat het weten aan Milieudefensie! Vul hier meteen de enquête in van Operatie Klimaat. In de komende maanden gaan honderden vrijwilligers de straat op om met jou te praten over eerlijke klimaatoplossingen. Ook in Harderwijk, Putten en Ermelo komen ze langs! De resultaten van de gesprekken en de enquête komen terecht in een klimaatplan dat is gemaakt op basis van jouw mening. Daarmee gaat Milieudefensie in 2020 naar de politieke partijen in Den Haag, zodat zij ook kiezen voor eerlijke klimaatoplossingen. Dus: doe je mee?


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Milieudefensie. Meer over Milieudefensie ontdekken?

Milieudefensie

Nieuwe Looiersstraat 31 , Amsterdam

Lees ook

winactie winnen win wellnessresort

Dit wil je: win een verwendag voor twee personen in een wellnessresort naar keuze

Nog een paar weken en dan is het officieel winter. Brrr… In deze periode kan jij vast wel wat extra ...
treinen station Harderwijk NS spitstreinen

JAAA: eindelijk sneller reizen met de trein van- en naar Harderwijk

JOEHOE! Vanaf maandag 16 december is de nieuwe NS dienstregeling. En dat is súper goed nieuws: trein...
Mysterie zwarte kabels op de weg in Harderwijk Alberdingk Thijmlaan

Mysterie: waarom liggen er zwarte kabels over de weg in Harderwijk en omgeving?

Is het je al opgevallen dat je de laatste paar weken weleens over zwarte kabels heen rijdt of fietst...

adv.