Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uitbreiding: Nieuw Weiburg wordt een nieuwe wijk in Harderwijk

Door Nicole Berkouwer 21 september 2020

Harderwijk zit in de spreekwoordelijke lift. Het wordt echt een mooie plaats met moderne huizen en goede infrastructuur. Om Harderwijk nog meer te laten bloeien, komt er nóg een nieuwe (woon)wijk bij: Nieuw Weiburg.

De plannen voor de nieuwe wijk komen tussen het Nachthok, station en het ziekenhuis St. Jansdal. Dat is het gebied ten noorden van het station. Vooralsnog krijgt de wijk ‘Nieuw Weiburg’ als projectnaam, maar of dit in de toekomst zo blijft valt nog te bezien.

Nieuw Weiburg in Harderwijk

De ambitie van de gemeente is hoog: “Logisch, want het gebied is belangrijk voor de stad. Het is de ontbrekende schakel tussen het station en het centrum. De ambitie is dat het een gemengd
stadsdeel wordt met (betaalbare) woningen, zorg- en onderwijsfuncties. Een duurzaam gebied waar groen en water een plek krijgen, waar het aantrekkelijk is om te verblijven, met een levendigheid die past bij een moderne stationsomgeving.”

Eerste ideeën

De eerste ideeën zijn gevormd en lezen we in de poster van Nieuwe Weiburg in Harderwijk. Het groene netwerk van de wijken aan het Wolderwijd doortrekken tot aan het station. Op termijn een verbindende route van het station naar de Smeepoort voor voetgangers. Een dynamische challangeboulevard waar werken en leren gecombineerd wordt en waar je ziet wat er van de stad wordt gemaakt. En het Westeinde vergroenen en veranderen in een aantrekkelijke stadslaan.

Hoe wil jij dat de nieuwe woonwijk wordt gevormd?

De plannen zijn in een eerste stadium waarbij jij ook je mening mag geven. Wat wil je graag zien? Veel woningen voor starters, ouderen of gezinnen? En wat denk je van flexwerkplekken waar juist het bruisende leven van de stad ook in dit deel bij de scholen en station kan dienen?

Je kan je mening tot en met 27 september doorgeven via deze enquête.

Lees ook:

De Wijde Wellen in Harderwijk boulevard

De boulevard in Harderwijk moderniseert: zo komt het eruit te zien

Het gebied aan het einde van de boulevard wat doorloopt naar het plantagepark wordt flink onder hand...

Van popcorn tot M&M’s: 7 x deze speciaalwinkels willen wij ook in Harderwijk, Ermelo en Putten

Marnix en Diane starten nieuw watersportbedrijf in Harderwijk: ‘Suppen door het Waterfront, langs de boulevard en het Veluwemeer’

Lennart speelt een bijzondere sport in Harderwijk: ‘Rugby is voor iedereen toegankelijk’

adv.