Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jin opent nieuw Chinees afhaalrestaurant in Harderwijk: ‘De hele familie werkt mee’

Door Nicole Berkouwer 9 oktober 2020

Een grote bak babi pangang, drie loempia’s en kroepoek toe. Harderwijk is een Chinees afhaalrestaurant rijker, want Jin opent haar familiezaak in Stadsdennen op het PC Hooftplein. “We moeten nog een hoop verbouwen, maar ik heb zin om hier onze nieuwe zaak te openen.”

Vroeger hadden we Chinees Restaurant Sim Ki naast het winkelcentrum, maar daar kwam nog geen nieuwe chinees voor terug. Tot nu! De nieuwe plek van de afhaalchinees is het voormalige café in winkelcentrum Stadsdennen. “Het duurde wel acht maanden voordat we met het pand aan de slag konden”, vertelt Jin. “Inmiddels zijn we verhuisd en wonen we vlakbij ons nieuwe afhaalrestaurant.”

Nieuw Chinees afhaalrestaurant in Harderwijk

Jin is geen onbekende in de wereld van Chinese gerechten. “Ik heb verschillende Chinese restaurants gehad. De laatste is Chinees Restaurant Jin in Nunspeet. Inmiddels heb ik die verkocht en nu start ik hier een zaak.”

Restaurant Nieuw Xing Jie

Het restaurant in Harderwijk krijgt de naam ‘Restaurant Nieuw Xing Jie’. Zoon Lijie vertelt: “We gaan dit echt als familiebedrijf aanpakken. Mijn zusje helpt ook mee, mijn vader en moeder natuurlijk en ikzelf ook.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Buitenkant. Foto indebuurt Randmeren
Binnenkomst. Foto indebuurt Randmere
Dit wordt de plek van de keuken. Foto indebuurt Randmeren

We strippen het pand

Het pand is momenteel nog echt een uitgeleefd café, dus de nieuwe eigenaren moeten nog een hoop werk verzetten. De container staat buiten en het sloopwerk is begonnen. “We hebben al een idee wat we willen doen”, vertelt Jin. “Eerst strippen we het pand bijna helemaal leeg. De kleur bij binnenkomst wordt waarschijnlijk wat donkerder. En op de muren willen we nieuwe, houten platen zetten met een stenenlook motief.”

Typisch Chinees

Uiteraard komt er ook een Chinees luikje. “Haha, ja het luikje kan niet ontbreken. Dat hoort nou eenmaal bij onze restaurants. We gaan naast de loempia’s, nasi en tjap tjoy ook sushi verkopen. Omdat we een afhaalchinees zijn, gaan we geen alcohol schenken.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Binnenkant van het café. Foto indebuurt Randmeren
Voor de verbouwing van het Chinees afhaalrestaurant. Foto indebuurt Randmeren
Voor de verbouwing. Foto indebuurt Randmeren
De bar gaat eruit. Foto indebuurt Randmeren

Openingsdatum

De verbouwing kan als het aan de familie ligt niet snel genoeg gaan. “We moeten wachten op sommige spullen waarvan de levertijd zo’n vier weken is. Maar het sloopwerk is natuurlijk al wel begonnen. We willen over anderhalve maand open. Houd maar rekening met december.”

Sneek peak

Wij kunnen niet wachten tot de verbouwing klaar is. Check daarom regelmatig indebuurt Randmeren, want naast de foto’s van vóór de verbouwing, nemen we jullie lezers ook mee ná de verbouwing. Wordt vervolgd!

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

Wessel florado bloemenwinkel ermelo

Wessel start een gloednieuwe bloemenwinkel in Ermelo: ‘Het zit in de familie’

Nabij de molen in Ermelo is een gloednieuwe bloemenwinkel geopend. De Ermelose Wessel is de eigenaar...

Genieten van zoetigheid bij Alex: nieuwe taartenshop bij winkelcentrum in Harderwijk

Op dit verborgen plekje in Ermelo vind je een Toscaanse tuin: ‘De pompoenen zorgen voor extra aankleding’

Frank runt ijssalon De Parel in Putten: ‘Na 25 jaar wil ik nog volop door’

adv.