Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let op! Dit is de aangepaste sluitingstijd voor horecabedrijven in Harderwijk vanwege corona

Door Melanie Borgman 4 september 2020

Last minute een borrel doen in de stad? Let dan goed op, want vanaf vandaag 4 september is de sluitingstijd van horecabedrijven in Harderwijk op zaterdag en zondag tijdelijk aangepast van 04.00 uur naar 02.00 uur. Dit besluit heeft burgemeester van Schaik genomen.

De huidige sluitingstijd op zaterdag en zondag van 04.00 uur wordt dus tijdelijk aangepast naar 02.00 uur. Dit heeft alles te maken met de maatregelen die nodig zijn voor de bestrijding van het coronavirus. In samenspraak met Koninklijke Horeca-Harderwijk heeft burgemeester van Schaik dit besluit genomen in het belang van de volksgezondheid.

Coronavirus

De maatregel is noodzakelijk omdat in Nederland, maar ook wereldwijd, nog steeds sprake is van een uitbraak van het coronavirus. Deze week meldde het RIVM zelfs nog dat 21 Randmeerders afgelopen week positief getest zijn op het coronavirus. Om verspreiding tegen te gaan zijn de afgelopen maanden op regionaal, maar ook lokaal niveau meerdere noodverordeningen van kracht geworden.

Naleven van de richtlijnen

Volgens de gemeente is het inmiddels duidelijk dat bezoekers in de horeca op een later tijdstip (na 02.00 uur) én onder invloed van alcohol de basisregels van het RIVM minder naleven. Hierdoor ontstaat een risico dat het virus wordt verspreid. “Ik waardeer de verantwoordelijkheid en de gepaste coronamaatregelen die de horeca heeft genomen vanaf het begin van de coronacrisis. Het gaat goed in onze stad, echter na 02.00 uur blijkt naleving van de basisregels lastig”, zegt burgemeester van Schaik.

Om te voorkomen dat er een stroom aan mensen ontstaat tussen horeca met diverse sluitingstijden is het nodig om dezelfde sluitingstijd vast te stellen, aldus de gemeente.

Meer lezen op indebuurt?

winkels in ermelo en putten corona besmettingen covid veluwe bekende nederlander

Corona-update van het RIVM: dit zijn de cijfers in Harderwijk, Ermelo en Putten

Het RIVM meldt dat 21 Randmeerders afgelopen week positief getest zijn op het coronavirus. Vorige we...
treinen station Harderwijk NS spitstreinen

Zeg maar dag tegen je sigaret! Station in Harderwijk sinds deze week geheel rookvrij

Peuk opsteken voordat je in de trein stapt? Mag niet meer, want ProRail en NS zijn gestart met het v...

Deze restaurants in Harderwijk, Ermelo en Putten krijgen bizar goede reviews op Google

Reviews: sommigen staren zich er stuk op en sommigen geven er helemaal niks om. Wij besloten Google ...

adv.