Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jong en verliefd? Stadsmuseum Harderwijk zoekt modelkoppel voor bronzen beeld

Aangeboden door Stadsmuseum Harderwijk 12 februari 2020

Woon je in Harderwijk of Hierden, ben je smoorverliefd en wil je samen met je grote liefde vereeuwigd worden in brons? Meld je dan aan bij het Stadsmuseum Harderwijk en wie weet staan jullie samen binnenkort als beeld in de binnenstad van Harderwijk. 

Verbouwing

Er staat een grote verbouwing op de planning voor het Stadsmuseum. In 2021 opent het met een geheel anders ingerichte Stadsgeschiedenis. Het verhaal van Harderwijk wordt voortaan op een verrassende en aansprekende manier getoond en verteld: herkenbaar, persoonlijk én tastbaar. 

Modelkoppel

Het verleden van Harderwijk komt tot leven aan de hand van historische personages. Eén van die personages is een jonge vissersvrouw, smoorverliefd op háár visser. Want de visserij bestond echt niet enkel uit stoere vissersmannen en verdrietige vissersvrouwen. Om dit verhaal te kunnen vertellen is het museum op zoek naar een jong, verliefd stel anno 2020. Het stel zal model staan voor beeldhouwer Natasja Bennink, zo smelten heden en verleden samen. Jonge Harderwijkers van toen krijgen het gezicht van de jonge Harderwijkers van nu! 

Geef je op!

Kom je uit Harderwijk of Hierden, zijn jullie maximaal 23 jaar oud en smoorverliefd? Stuur een e-mail naar [email protected] en geef daarin aan waarom het museum jullie zou moeten kiezen. Vergeet er niet een foto van jullie samen aan toe te voegen! Enneh, oude liefde roest niet. Mocht de relatie uitgaan, bedenk dan wel dat het beeld voor altijd blijft staan…Meer over Stadsmuseum Harderwijk ontdekken?

Stadsmuseum Harderwijk


Geopend10:00 - 17:00

Donkerstraat 4, Harderwijk

adv.