Wat een verschil: zo hard zijn de huizenprijzen in Harderwijk, Ermelo en Putten gestegen

Huizen in Harderwijk. woningzoekenden in harderwijk huren sociale huur koopwoningen gemiddelde verkoopprijs woonlasten 2022
Huizen in Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren

De gemiddelde verkoopprijs voor een woning in 2021 in Nederland bedroeg 387.000 euro. Dat is de hoogste prijs die sinds 1995 gemeten is, toen de cijfers voor het eerst werden bijgehouden, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hoe zit het in Harderwijk, Ermelo en Putten?

Het is geen nieuws, wel pijnlijk voor (nieuwe) huizenzoekers: de gemiddelde vraagprijs voor een woning blijft stijgen. Maar hoe hard zijn de prijzen in Harderwijk, Ermelo en Putten gestegen?

Gestegen huizenprijzen

Ook in onze stad en twee dorpen zijn de huizenprijzen gestegen. De gemiddelde prijs voor een woning in Harderwijk in 2021 was 369.508 euro. Een jaar eerder was dit nog 338.710 euro. Dat is een verschil van ruim negen procent.

Ook in Ermelo is de huizenprijs gestegen, namelijk bijna 18 procent! Vorig jaar ging een koophuis voor In Ermelo ging een koophuis vorig jaar voor gemiddeld 424.209 euro van de hand. Een jaar eerder was dat nog 360.055 euro.

In Putten zijn de huizen sowieso het duurst, als we het vergelijken met Harderwijk en Ermelo. Maar ook in dit dorp is de huizenprijs nóg verder gestegen. In Putten ging een koophuis vorig jaar voor gemiddeld 470.141 euro over de balk. In 2020 was dat 407.186. Dat komt neer op een ontwikkeling van 15,5 procent.

Je zou het bijna niet geloven, maar toch zijn er gemeenten waar een woning nog duurder is.

Duurste gemeenten

Volgens het statistiekbureau waren er vorig jaar voor het eerst gemeenten waarin de gemiddelde koopsom voor een huis de miljoen euro overschreed: Blaricum en Bloemendaal. Daar werd gemiddeld 1.067.258 euro en 1.007.936 euro betaald voor een woning. In het Noord-Hollandse Laren betaalde men net geen miljoen euro en ook in het Zuid-Hollandse Wassenaar ging een huis voor meer dan 900.000 euro van de hand.

Goedkoopste gemeenten

In slechts twee gemeenten, Veere en Ameland, werd vorig jaar minder voor een woning betaald dan een jaar eerder. Pekela was in 2021 de goedkoopste gemeente: een woning wisselde daar voor gemiddeld 200.000 euro van eigenaar. Wel werd de gemiddelde woning in Pekela vorig jaar fors duurder: in 2020 werd hier nog 164.000 euro voor een woning neergelegd. Benieuwd naar alle andere gemeenten? Check de kaart hieronder:

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Nieuws

Ga naar “Wat leuk! Met dit tooltje kun je zien hoe oud of jong elk huis of gebouw is”

Wat leuk! Met dit tooltje kun je zien hoe oud of jong elk huis of gebouw is

Nieuwbouw in Putten. Foto indebuurt Randmeren
Ga naar “Dudley, Eunice en Franklin: dit is de stormschade in Harderwijk, Ermelo en Putten”

Dudley, Eunice en Franklin: dit is de stormschade in Harderwijk, Ermelo en Putten

storm schade harderwijk ermelo putten
Ga naar “Brandstof duurder en duurder: prijs voor benzine in Harderwijk, Ermelo en Putten flink gestegen”

Brandstof duurder en duurder: prijs voor benzine in Harderwijk, Ermelo en Putten flink gestegen

Tango Tankstation Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren

In onze gids