Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow! Zoveel procent is de huizenprijs afgelopen kwartaal gestegen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Door Nicole Berkouwer 14 januari 2021

Een huis in Harderwijk, Ermelo of Putten vinden is een behoorlijke uitdaging. Wat is de gemiddelde huizenprijs in Harderwijk en omgeving? En is dat afgelopen kwartaal meer of minder dan het jaar daarvoor? Makelaarsvereniging NVM maakt de huidige woningmarkt inzichtelijk. 

De makelaarsvereniging publiceerde cijfers over het aantal verkochte woningen en de gemiddelde verkoopprijs. De cijfers gaan over het laatste kwartaal van 2020.

Huizenprijs

Onze drie plaatsen worden samengevoegd met de omgeving van Nunspeet. En als we naar de cijfers kijken, zien we dat de huizenprijs met 7,9% is gestegen ten opzichte van het vierde kwartaal in 2019. De gemiddelde verkoopprijs van een woning in de regio bedraagt €404.000,- Even ter vergelijking; een huis in Noordoost-Groningen kost gemiddeld €195.000,- En ook dichterbij huis in omgeving Apeldoorn, Zwolle en Arnhem is de gemiddelde verkoopprijs van een woning lager. Omgeving Amersfoort en Barneveld zijn daarentegen wel (iets) duurder.

Het aantal verkochte woningen is in ons gebied gedaald met 3,9%. Er zijn in deze regio namelijk 380 woningen verkocht in het vierde kwartaal van 2020.

Huisje, boompje, doos onder de brug

Als alleenstaande maak je nevernooit kans op zo’n woning met deze gemiddelde verkoopprijs. Ook met z’n tweeën blijft dat een enorme uitdaging. Heb jij een verhaal dat je wil delen over de huizenprijzen, het gebrek aan woningen of anderszins? Laat het ons weten: [email protected] en deel jouw ervaring. Ook zoeken we mensen die een positief verhaal hierover willen/kunnen vertellen. Dat horen we heel graag, om toch een stip op de horizon te zien.

In kaart

Hoe staan deze cijfers in verhouding met de rest van Nederland? Dat kun je zelf bekijken. Hieronder zijn alle cijfers per regio in kaart gebracht.

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

Friese Gracht Harderwijk

Wonen aan het water: 3 x woningen uit Harderwijk die te koop staan

Even dobberen op een bootje of genieten van de waterkant? Deze drie huizen staan nu te koop in Harde...

Dit zijn de goedkoopste huizen die nu te koop staan in Harderwijk

Wonen in hartje centrum Harderwijk: deze woningen staan nu te koop

#supportyourlocals: win € 100,- tegoed voor jouw favoriete horecazaak in Harderwijk, Ermelo of Putten

OEPS: de deksel van je container vastgevroren of de inhoud nog stug in de bak? Dit kan je doen!

adv.