Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het aantal coronabesmettingen in Harderwijk, Ermelo en Putten stijgt

Door Carin Van der Meij 16 september 2020

In een week tijd zijn 8.265 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Op 15 september waren dat 483 coronabesmettingen uit Harderwijk, Ermelo en Putten. Het aantal besmettingen is daarmee gestegen in deze drie plaatsen. Het aantal overledenen en ziekenhuisopnames door corona zijn gelijk gebleven.

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 9 tot en met 15 september.

Coronabesmettingen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Wat de drie plaatsen gemeen hebben, is dat het aantal geregistreerde coronabesmettingen toeneemt. Het aantal mensen dat overleden is én het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus blijven gelijk. Op 15 september zijn er 248 Harderwijkers besmet met corona, 57 Puttenaren en 178 Ermeloërs.

Grafiek

In onderstaande grafiek kan je het aantal registreerde besmettingen in Harderwijk, Ermelo en Putten vanaf 13 maart tot en met nu zien.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Harderwijk, Ermelo en Putten zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 195.545 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Dit is een recordaantal. Van al die mensen zijn er 8.265 nieuwe positieve testen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 3,9 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 5.427. Het reproductiegetal is iets gestegen en ligt nu op 1,38. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Lees ook:

ziekenhuis st jansdal coronabesmettingen harderwijk ermelo putten coronabesmettingen

Aantal coronabesmettingen stijgt fors: hoe zit dat in Harderwijk, Ermelo en Putten?

Het landelijke aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt op. Is dit ook het geval in Randmeren?...

Let op! Dit is de aangepaste sluitingstijd voor horecabedrijven in Harderwijk vanwege corona

Handig! Afspraak voor coronatest in Harderwijk e.o. kun je nu ook online maken

adv.