Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gas op die lolly: test je verkeerskennis in een rijsimulator in Ermelo en Putten

Door Nicole Berkouwer 1 oktober 2020

Stoppen voor rood licht, voetgangers voor laten gaan en je hand uitsteken op de fiets. Deze basisregels kent iedereen wel. Of toch niet? De gemeente Ermelo en Putten bieden een opfriscursus verkeerskennis aan.

Je ergeren in de auto aan die slome sukkel voor je, dat komt vaker voor. Maar hoe staat het ervoor met je eigen verkeerskennis?

Test je verkeerskennis in Ermelo en Putten

Tijdens de opfriscursus verkeerskennis van Veilig Verkeer Nederland zit je in een ochtend- en/of middagprogramma. In de ochtend praat een instructeur je bij over de nieuwste verkeersregels en de laatste ontwikkelingen van het verkeer. Tijdens het middagprogramma kan je (helaas) niet zelf de weg op, maar onderga je een drietal activiteiten.

Rijsimulator en reactietest

Zo is de beleving van het autorijden nagebootst in de rijsimulator. Ook kan je even checken hoe jij ervoor staat na een (paar) biertjes met de alcoholbril. Tot slot doe je de reactietest. Zie jij de spelende jongen die de straat over rent nog wel op tijd?

Voor wie, waar en wanneer

De cursus is voor alle Ermeloërs en Puttenaren die in het bezit zijn van een rijbewijs. De opfriscursus is op dinsdag 10 november van 10.00 tot 12.00 uur. De locatie dit jaar is Theater Stroud, Brinkstraat 91 in Putten. Het ochtendprogramma kost € 5,00 per persoon. Wil je ook het middagprogramma volgen? Dan betaal je €10,00 per persoon inclusief lunch.

Aanmelden

Lijkt het jou leuk om zo’n verkeerstest te ondergaan? Meld je dan aan via deze link van de gemeente Putten.

Enne, stuur dit bericht vooral door aan iemand die de cursus wel kan gebruiken! Scheelt een hoop ergernis bij andere bestuurders én het is natuurlijk tof om te weten hoe snel jouw reactievermogen is en de laatste verkeersregels weer even door te nemen.

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

6 x zo zorg jij voor minder eenzaamheid in jouw omgeving

De eerste week van oktober is de Landelijke week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan ext...

Niet meer paffen op stations in Harderwijk, Ermelo en Putten: nieuwe regels vanaf 1 oktober

Door de coronateststraat in Harderwijk? Zo gaat dat!

Deze zaken openden deze zomer hun deuren in Harderwijk, Ermelo en Putten

[VIDEO] Ho ho ho eens even! De kerstversiering ligt nu al in de winkel in Ermelo

adv.