Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit vinden Nederlanders van station Harderwijk, Ermelo en Putten

Door Nicole Berkouwer 21 februari 2020

Treinreizigers zijn steeds positiever over de 396 treinstations in ons kikkerlandje, zo blijkt uit een onafhankelijk onderzoek door I&O research in opdracht van ProRail en NS, waaraan ruim 150.000 reizigers deelnamen. Wij zijn vooral benieuwd naar wat men van station Harderwijk, Ermelo en Putten vinden; wat krijgen wij als rapportcijfers?

In de enquête van de NS werd aan reizigers gevraagd wat zij vinden van de stations. Vervolgens werd gekeken hoe vaak een station een zeven of hoger scoorde. Resultaat: 77% van de reizigers was positief en gaf een 7 of hoger, tegenover 76% in 2018.

Station Harderwijk, Ermelo en Putten

Station Harderwijk scoort een ruime voldoende, namelijk 80 procent van de reizigers geeft dit station in 2019 een 7 of hoger. In 2014 was dit 63 procent, dus men is duidelijk erg tevreden.

Over station Putten zijn we iets minder tevreden, maar ook zeker positief gestemd! In 2014 behaalde dit station 76 procent van de stemmen die een 7 of hoger gaven. In 2019 is dat iets gedaald naar 72 procent.

Station Ermelo blinkt toch echt wel uit. In 2014 behaalde zij 74 procent en anno 2019 is dat al 85 procent! Daarmee scoort Ermelo in Randmeren hoger dan Putten en Harderwijk.

Landelijk

De landelijke nummer 1-positie is voor het authentieke Klimmen-Ransdaal in Limburg, een rijksmonument uit 1913. De provinciale nummer 1 is Arnhem Centraal waarbij 93 procent van de stemmers een 7 of hoger gaven. Het in nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer krijgt in het eerste jaar van zijn bestaan van 89% van de reizigers een 7 of hoger, aldus NS.

Tekst gaat door onder de kaart.

Hogere ranking

Gaan we nog meer punten scoren in de toekomst? Moet haast wel, want station Harderwijk kreeg natuurlijk een fantastische upgrade. Naast de nieuwe fietsenstalling, heerlijke sushitent en een totale make-over, kan die score best omhoog gaan.

Lees ook:

SushiPoint Harderwijk opent op Stationsplein

Mysterie opgelost: waarom heet station Harderwijk niet Harderwijk Centraal?

In de rubriek mysteries behandelen we een vraagstuk waarvan je je misschien altijd al hebt afgevraag...
SushiPoint Harderwijk opent op Stationsplein

SushiPoint komt in Harderwijk

Het mocht even duren, maar na een tijdje leegstaan, is er eindelijk een nieuwe bestemming van het pa...
treinen station Harderwijk NS spitstreinen

JAAA: eindelijk sneller reizen met de trein van- en naar Harderwijk

JOEHOE! Vanaf maandag 16 december is de nieuwe NS dienstregeling. En dat is súper goed nieuws: trein...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.