Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten over de staking van het St Jansdal ziekenhuis

Door Nicole Berkouwer 19 november 2019

Ziekenhuis St Jansdal doet mee aan de landelijke ziekenhuisstaking op woensdag 20 november. Een groot deel van de afdelingen draait deze dag een ‘zondagdienst’. Dit betekent dat de afdelingen alleen open zijn voor spoedgevallen of helemaal gesloten. Wat zijn de gevolgen voor patiënten?

Als je een afspraak had op die dag in het St Jansdal, heb je misschien al bericht gehad. In veel gevallen worden de afspraken verzet. Heb je niks van het ziekenhuis gehoord, maar staat er wel een afspraak gepland? Dan gaat deze gewoon door!

Spoedzorg

Patiënten met spoedgevallen worden ook op woensdag 20 november gewoon geholpen in het St Jansdal. Ook de oncologische zorg en de zorg voor kinderen gaan in het hele ziekenhuis gewoon door, lezen we op de stakingspagina van het ziekenhuis.

Er zijn geen radiologische onderzoeken op woensdag 20 november, met uitzondering van spoedgevallen. De afdeling radiologie in Da Costa in Putten is volledig gesloten.

Ludieke acties

Rondom het St Jansdal zijn er ludieke acties georganiseerd op de afdelingen. Denk bijvoorbeeld aan spelletjes doen met patiënten en nagels lakken. Ze staan allemaal in het teken van extra aandacht voor de zorg van patiënten. Om 12.30 uur is de bijeenkomst van het actiecomité waar een lied word gezongen en iemand van de vakbond een toespraak zal houden.

Waarom staken?

Meerdere vakbonden slaan de handen ineen voor deze staking op 20 november. Ze willen een goede cao met 5% loonsverhoging voor 2019 en extra toeslag voor medewerkers die last-minute worden opgeroepen. “Ook willen de vakbonden goede afspraken over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers”, meldt vakbond FNV.

Lees ook

ziekenhuis top 100 harderwijk St Jansdal

Op deze plek staat St Jansdal Harderwijk in de Ziekenhuis Top 100

Mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden, zit je in het St Jansdal in Harderwijk best goed. In...

Op deze plekken in Harderwijk, Ermelo en Putten gebeuren de meeste ongelukken

Oef, RTL Nieuws laat weten dat er jaarlijks meer gewonden vallen in het verkeer. Vooral de fietsers ...
sinterklaasintocht in putten

Ben jij gespot tijdens de sinterklaasintocht in Putten 2019?

Zaterdag 16 november 2019 was het eindelijk zo ver. Na een lange tocht, kwam Sinterklaas met zijn Pi...
Harderwijk in de jaren '80 Beb Veenstra. Serc

Back in the days: De jaren ’80 in Harderwijk zagen er zo uit

Even terug in de tijd. Tussen 1981 - 1990 kwam de eerste kabeltelevisie (say what?!). Flodder, Amste...

Meer over

Nieuws

adv.