Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dat is lekker, zoveel miljonairs wonen er in Harderwijk, Ermelo en Putten

Door Erwin Winkelman 13 september 2019

Het gras is altijd groener aan de overkant. Soms komt dat omdat het gras dan ook onderhouden wordt door een tuinman, die meteen even de fontein en het zwembad schoonmaakt. Hoeveel Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren krijgen blauwe vingers van het geld tellen? Dat kunnen wij je vertellen.

Elk jaar brengt het CBS cijfers naar buiten over het aantal miljonairs in Nederland. Een onderzoek waar nieuwsgierige aagjes heel blij van worden, want wie wil nou niet weten hoeveel rijke stinkerds er in de buurt wonen?

Eén miljoen of meer

Uit de cijfers blijkt dat (in 2017) 115 duizend huishoudens in Nederland een vermogen hadden van één miljoen of meer. De rijksten van het land wonen vooral in Laren, Bloemendaal, Blaricum en Wassenaar. In Wassenaar is bijvoorbeeld 9,1 procent van de huishoudens miljonair.

Miljonairs in Harderwijk, Ermelo en Putten

Vergeleken met die plaatsen stellen we – qua portemonnee – niet veel voor in in onze regio. Toch doen we het niet slecht hoor. In Putten is 2,8 procent van de inwoners miljonair, in Ermelo 1,8 procent en in Harderwijk 1 procent. In totaal gaat het om ongeveer 600 mensen. Hoe het met de rest van Nederland is gesteld, bekijk je in dit staatje:

Meer over

Nieuws Wonen

adv.