Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronasneltest in Ermelo: hier kan het en zo snel krijg je de uitslag

Door Nicole Berkouwer 22 oktober 2020

Naast de coronateststraat in Harderwijk, popt er ook een initiatief van vier ondernemers uit Ermelo op. Zij starten de 0341sneltest. Erwin van den Berg, één van de vier ondernemers van de coronasneltest in Ermelo, vertelt ons: “Het aantal besmettingen loopt enorm op. We willen ook helpen om het virus een halt toe te roepen.”

Disclaimer: er zijn steeds meer commerciële partijen die ook sneltesten aanbieden. Maar deze testen zijn niet altijd veilig of betrouwbaar. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt toezicht op de kwaliteit van deze commerciële tests. De IGJ kan ingrijpen als testen niet volgens wet- en regelgeving op de markt zijn gekomen of worden toegepast.

Vanaf maandag 26 oktober gaat de coronasneltest in Ermelo open. Je kan nu al een afspraak plannen via 0341sneltest.nl

0341sneltest

Het initiatief van de 0341sneltest is naast de vier ondernemers ook door verpleegkundigen tot stand gekomen. “Zij hebben de coronatesten al vaker uitgevoerd bij mensen en weten precies hoe zij dit moeten doen. Binnen een kwartier krijg je de uitslag van de sneltest in je mailbox”, vertelt Erwin.

Hoe werkt de coronasneltest?

Het voordeel van de sneltest is dat er naast een neustest ook een bloedtest gedaan kan worden. “De bloedtest is bedoeld voor mensen die willen weten of ze corona hebben gehad. De bloedlichaampjes in je lijf maken na vijf tot zeven dagen antilichaampjes aan. Deze laten zien dat jij corona hebt gehad.”

Maar ook de neustest kan je via een coronasneltest in Ermelo doen. “Normaal moet je wachten op de afspraak en de uitslag van de GGD. Dat kan acht tot tien dagen kosten. Bij ons is dat een kwartier. De neustest laat zien of jij op dat moment corona hebt. Als dat niet zo is, kan je dus weer sneller aan het werk”, vertelt Erwin.

Locatie coronasneltest Ermelo

Je vindt de testlocatie in het Kerkelijk Centrum in Ermelo. Jeugdkant 16, 3851 LE Ermelo.

Mag je dan alleen maar komen als je uit dat gebied komt? “Nee, ook mensen uit bijvoorbeeld Zeewolde of Voorthuizen kunnen een afspraak plannen en zich laten testen.”

Coronasneltest in Harderwijk, Putten

De coronasneltest van 0341sneltest.nl gaat ook uitbreiden. Erwin vertelt: “We willen ook in Harderwijk, Putten en Nunspeet een coronasneltest mogelijk maken. Op woensdag 28 oktober maken we de balans op. Als alles goed en snel verloopt bij de coronasneltest in Ermelo, en we genoeg capaciteit hebben qua mankracht, gaan we in meer gebieden van 0341 een sneltest aanbieden.”

Volg indebuurt Randmeren ook op op Instagram en Facebook.

Lees ook:

coronateststraat harderwijk ggd coronatest teststraat gelderland

Door de coronateststraat in Harderwijk? Zo gaat dat!

Sinds vrijdag 11 september is Harderwijk een coronateststraat rijker. Benieuwd hoe dat eraan toegaat...

Handig! Afspraak voor coronatest in Harderwijk e.o. kun je nu ook online maken

Corona in Harderwijk, Ermelo en Putten: dit zijn de nieuwste cijfers van het RIVM

adv.