Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update eind oktober 2020 van het RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers van Harderwijk, Ermelo en Putten

Door Carin Van der Meij 27 oktober 2020

1.220 Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. Dit is de corona-update van eind oktober 2020 in Harderwijk, Ermelo en Putten.

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober. Wil je het allerlaatste nieuws omtrent corona in Harderwijk, Ermelo en Putten weten? Bekijk dan https://indebuurt.nl/randmeren/corona/

Corona-update eind oktober in Harderwijk, Ermelo en Putten

646 Harderwijkers, 343 Ermeloërs en 231 Puttenaren zijn positief getest op het coronavirus. In totaal zijn dat dus 1.220 besmette inwoners in onze drie gemeenten. En dat aantal stijgt nog steeds. Ook is er de afgelopen week één patiënt overleden uit Harderwijk door het coronavirus. Het aantal ziekenhuisopnames loopt ook weer geleidelijk op.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Harderwijk, Ermelo en Putten vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • Je kan per stad/dorp aangeven wat je wil bekijken. Dus het aantal positief geregistreerde besmettingen, het aantal overledenen en het aantal doden vanaf begin maart 2020 tot en met 27 oktober 2020.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 27 oktober rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het AD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Lees ook:

coronateststraat harderwijk ggd coronatest teststraat gelderland

Door de coronateststraat in Harderwijk? Zo gaat dat!

Sinds vrijdag 11 september is Harderwijk een coronateststraat rijker. Benieuwd hoe dat eraan toegaat...

Coronasneltest in Ermelo: hier kan het en zo snel krijg je de uitslag

Corona in Harderwijk, Ermelo en Putten: dit zijn de nieuwste cijfers van het RIVM

adv.