Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona in Harderwijk, Ermelo en Putten: dit zijn de nieuwste cijfers van het RIVM

Door Carin Van der Meij 21 oktober 2020

De gedeeltelijke lockdown heeft nog geen effect op het aantal positief geteste Nederlanders. Het aantal meldingen is ten opzichte van vorige week juist gestegen met 27 procent. Afgelopen week zijn 55.587 mensen bij de GGD positief getest op corona, 167 van hen komen uit Harderwijk, Ermelo en Putten.

Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM, die gaat over de periode van 14 tot en met 20 oktober.

Meldingen in Randmeren

In Harderwijk zijn momenteel 565 mensen besmet met het coronavirus. In Ermelo zijn dat er 276 en in Putten 185. Dit gaat om geregistreerde besmettingen van het coronavirus.

Dat zijn in alle drie onze plaatsen toenames. In Harderwijk zijn er 99 nieuwe besmettingen bij gekomen ten opzichte van een week eerder. In Ermelo een toename van 29 en in Putten 39.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Harderwijk, Ermelo en Putten vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde positieve testen er in totaal in Randmeren zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Randmeerders er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Randmeerders die aan corona overleden zijn.

Landelijke cijfers

Zoals eerder gezegd zijn er afgelopen week 55.587 Nederlands positief getest op het coronavirus. Een week eerder lag dit aantal nog op 43.903. Het aantal mensen dat is opgenomen op de intensive care is gestegen van 192 naar 287. In totaal zijn 185 mensen afgelopen week overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Ondanks het nieuwe landelijke weekrecord lijkt het aantal besmettingen steeds meer te stabiliseren. Afgelopen week steeg het aantal met 27 procent; de week ervoor was er nog een stijging van 60 procent. Ook het veelgenoemde reproductiegetal is lager, Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Het laatst bekende ‘R-getal’ staat op 1,22 en is daarmee (nipt) lager dan een aantal weken terug (1,27). 

 

adv.