Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Burger Zaken en twee andere horeca in Harderwijk tijdelijk gesloten

Door Nicole Berkouwer 19 november 2020

Drie horecagelegenheden in Harderwijk zijn de komende twee weken gesloten. Het gaat om Burger Zaken in Harderwijk, maar ook Delfino en Grillroom Jerusalem.

De reden van de sluiting is het overtreden van de maatregelen. Zo laat de gemeente Harderwijk weten dat de Veiligheidsregio Noord- Oost Gelderland (VNOG) achter het besluit van de burgemeester staat. “Burgemeester Van Schaik besloot op 16 november om de horecazaken Delfino aan de Vijhestraat 15, Burger Zaken aan de Vijhestraat 38 en Grillroom Jerusalem aan de Bruggestraat 15 per direct te sluiten. Deze zaken blijven gesloten tot maandag 30 november. Tot die tijd mag niemand deze panden betreden.”

Drie horecazaken in Harderwijk dicht

De gemeente vertelt verder: “De betreffende restaurants waren al gesloten, omdat alle horecagelegenheden gesloten zijn op basis van de geldende noodverordening en eerdere noodverordeningen. Sinds 14 oktober mag afhalen van eten en drinken tot 01.00 uur.”

De gemeente besluit daarom: “Uit bevindingen van de politie is gebleken dat in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 november de horecazaken ruim na 01.00 uur geopend waren voor afhaal. Hieruit blijkt dat de overtreding van de noodverordening bewust is begaan.”

Burger Zaken in Harderwijk ook dicht

Restaurant Burger Zaken in Harderwijk geeft zelf een reactie via hun socials. “Beste Burgerliefhebbers, helaas hebben wij na meer dan een halfjaar met coronamaatregelingen moeten leven, zowel zakelijk als privé, een vergissing gemaakt. Wij hadden niet vernomen dat met de aangescherpte regels van afgelopen woensdag 6 november de sluitingstijd van bezorgen en afhalen van 02.00 uur naar 01.00 uur is gegaan. Dit stond blijkbaar onder een ander document op rijksoverheid.nl. Daarnaast heeft de gemeente een brief rondgestuurd aan de ondernemers in Harderwijk; deze hebben we helaas niet mogen ontvangen, maar wordt op dit moment onderzocht. In de brief zou staan dat er zeer streng wordt gehandhaafd.”

Eigenaren Jort en Bart Brink laten weten dat ze door onwetendheid te lang zijn doorgegaan. “In onze ogen begrijpen wij het belang van volksgezondheid, maar voor 1 uur te lang door gaan, twee weken moeten sluiten is toch van een natte kermis thuiskomen. Het water wat aan de lippen stond, stijgt nu aardig naar boven.”

Vanaf maandag 30 november is Burger Zaken, net als Jerusalem en Delfino, weer geopend voor afhaal.

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

Holtman mannenmode harderwijk markt dicht corona gesloten

Holtman mannenmode in Harderwijk stopt: ‘Ik heb er slapeloze nachten van gehad’

De coronacrisis hakt er behoorlijk in. Zo ook bij Holtman mannenmode in de binnenstad van Harderwijk...

Cozas in Harderwijk gaat dicht: ‘Corona zorgt voor financiële tegenslag’

Doe mee aan de indebuurt kerstkaartenactie voor ouderen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Zo komt het zwembad De Sypel eruit te zien: ‘De beste drie ideeën zijn bekend’

Martijn houdt zijn ijswinkel in Harderwijk deze winter open: ‘Ik wil blijven ondernemen’


Meer over Burger Zaken ontdekken?

Burger Zaken italiaanse restaurants

Gesloten17:00 - 21:00

Vijhestraat 38, Harderwijk

Bekijk meer:italiaanse restaurants

Meer over Delfino ontdekken?

Delfino pizzeria's

Geopend17:00 - 00:00

Vijhestraat 15, Harderwijk

Bekijk meer:pizzeria's

Meer over Jerusalem Harderwijk ontdekken?

Jerusalem Harderwijk pizzeria's

Geopend16:00 - 00:30

Bruggestraat 15, Harderwijk

Bekijk meer:pizzeria's

adv.