Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bellen of appen achter het stuur? Zoveel boetes zijn uitgedeeld in Harderwijk, Ermelo en Putten

Door Carin Van der Meij 24 november 2020

Even een berichtje typen terwijl je rijdt kan je een flinke prent opleveren: € 240,-! Het hoge bedrag schrikt niet iedereen af; er zijn veel mensen die op de bon worden geslingerd voor het gebruiken van een mobiele telefoon in het verkeer. Zoveel boetes zijn er in totaal in Harderwijk, Ermelo en Putten uitgedeeld.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Samen met LocalFocus hebben zij in kaart gebracht hoeveel bestuurders en fietsers in 2019 een boete hebben gekregen voor telefoongebruik achter het stuur. Goed om te weten: het gaat om boetes die zijn uitgedeeld in de gemeente, niet om Harderwijkers, Ermeloërs of Puttenaren die een overtreding hebben begaan.

Steeds meer boetes uitgedeeld

Het is voor de overheid een aardige inkomstenbron. Vorig jaar zijn meer dan 120.000 boetes uitgedeeld aan appende en bellende bestuurders en fietsers. Dat is ruim de helft meer dan in 2018. Dit komt voor een deel omdat telefoongebruik op de fiets sinds 2019 is verboden.

Boetes in Harderwijk, Ermelo en Putten

In Harderwijk zijn in 2019 totaal 277 boetes uitgedeeld voor het vasthouden van een telefoon of ander mobiel elektronisch apparaat in het verkeer. In totaal leverde dat € 53.851,- op.

In Ermelo zijn daarentegen een stuk minder boetes uitgedeeld in 2019. In totaal waren dat er 143 en leverde dat €27.490,- op.

Tot slot zijn er in Putten 112 boetes uitgedeeld voor het vasthouden van een telefoon of ander elektronisch apparaat in het verkeer. Daarmee werd €24.227,- opgehaald.

Als we onze drie gemeenten bij elkaar samenvoegen is dat al een bedrag van €105.568,-. Dus ruim een ton aan boetes voor het het vasthouden of bezig zijn met je telefoon of elektronisch apparaat in het verkeer.

In kaart

Check hier per gemeente het aantal boetes voor appende en bellende bestuurders:

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

groene straatverlichting lantaarnpalen lantaarn groen

Dit is waarom sommige straten in Harderwijk, Ermelo en Putten groene straatverlichting hebben

De Leuvenumseweg en Putterweg hebben één ding gemeen. Lantaarnpalen met groen licht. Wat is de funct...

Mysterie: hoe hard mag je rijden op de Groene Zoomweg in Harderwijk?

Fietsen door Harderwijk, Ermelo en Putten: zo is het gesteld met de verlichting op de fietspaden

Liever niet met het OV? Dit autobedrijf in Harderwijk heeft de oplossing

MAG DAT: parkeren bij een oplaadpaal als je geen elektrische auto hebt?

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.