Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal nieuwe WW-uitkeringen stijgt: zo zit het in Harderwijk, Ermelo en Putten

Door Carin Van der Meij 3 juli 2020

Ondernemers hebben lastige maanden achter de rug en dat heeft ook effect op de hoeveelheid banen. Daarom zie je nu dat meer stadsgenoten een WW-uitkering aanvragen.

Het UWV heeft in kaart gebracht hoeveel Nederlanders in mei – de derde ‘coronamaand’ – een WW-uitkering ontvingen. Slecht nieuws: daaruit blijkt dat vorige maand meer Harderwijkers en Ermeloërs hun baan zijn verloren. De Puttenaren daarentegen kwamen juist weer uit de WW.

Aantal WW-uitkering in Ermelo en omgeving

Let’s talk numbers. In mei ontvingen 369 Ermeloërs een werkloosheidsuitkering. In april waren dit er nog 339. Als we dit omrekenen komt het neer op een stijging van 8.8 procent. Niet alleen in ons dorp worden meer WW-uitkeringen aangevraagd, ook in de omliggende gemeenten verliezen mensen hun baan.

In Harderwijk kwamen er ‘slechts’ 0.5 procent meer WW-uitkeringen in de maand mei bij ten opzichte van april. Het gaat dan om 772 mensen die in mei een WW-uitkering ontvangen en 768 mensen in april.

Putten doet het wat dat betreft wat beter. Daar ontvangen 236 mensen een WW-uitkering in de maand mei. Dat is 1.7 procent minder dan april van hetzelfde jaar, want toen waren dat er nog 240.

LocalFocus heeft per gemeente inzichtelijk gemaakt hoeveel mensen in mei een WW-uitkering kregen:

Ook een landelijke stijging

Niet alleen in Harderwijk en Ermelo stijgt het aantal WW-uitkeringen, in heel Nederland kloppen steeds meer mensen aan bij de overheid. In mei ontvingen 301.000 Nederlanders een werkloosheidsuitkering, in april was dit iets meer dan 292.000. Een stijging van 3,1 procent.

Lees ook:

Alpaca's lama's in Ermelo gespot

Verborgen plekje! Hier in Ermelo sta jij oog in oog met alpaca’s en lama’s

Wollig, pluizig, bruin of wit. Alpaca's en lama's zijn populaire dieren. We spotten tijdens een blok...

Stationsovergang Ermelo op de schop: dit zijn de wegwerkzaamheden van juli in Harderwijk, Ermelo en Putten

Sportschool BodyWorld in Harderwijk weer open: ‘Wij zijn goed voorbereid’

Vanaf 1 juli: 5 x dit kan en mag weer in Harderwijk, Ermelo en Putten

adv.