Wow! Zoveel kerstkaarten ontving indebuurt in Harderwijk, Ermelo en Putten

Wat begon met een oproep, is de afgelopen weken uitgegroeid tot een hartverwarmend succes. Met jullie hulp heeft de redactie van indebuurt Randmeren ontzettend veel mensen met dementie, ouderen en mensen in de (thuis)zorg blij kunnen maken met een lieve kerstkaart, een bijzondere brief of een mooie tekening. “We zijn ontzettend blij met zóveel kaarten”, vertelt dagbestedingscoach Robert in Sonnevanck.

Hoe mooi is het als wij Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren blij kunnen maken met een kerstkaart? Daarom zamelde indebuurt Randmeren kerstkaarten in voor mensen met dementie of mensen die somatische (lichamelijke) zorg krijgen in Sonnevanck. Daarnaast zamelden we ook kerstkaarten in voor mensen die thuiszorg ontvangen of wonen in wooncentrum De IJsvogel in Ermelo. Veel verschillende doelgroepen, omdat we het niet bij ‘slechts’ een doelgroep konden houden.

602 kerstkaarten

In totaal ontving de redactie maar liefst 602 kerstkaarten! Mensen konden de kaarten inleveren bij de rode indebuurt-brievenbussen bij het gemeentehuis in Harderwijk, VVV Ermelo en VVV Putten. Ook konden jullie een kerstkaart versturen naar het kantoor van de redactie. Naast talloze kaartjes met lieve woorden, vielen er ook hele bijzondere exemplaren op.

Zo heeft CCNV met veel brugklassers prachtige kaarten gemaakt en ook basisschool Het Baken heeft veel geknipt, geplakt en glitters gestrooid. Ook zelfgemaakte kaarten kwamen we tegen van inwoners. Dat maakt een kerstkaartje natuurlijk nóg bijzonderder.

Tekst gaat verder onder de afbeelding >

Op naar Sonnevanck en De IJsvogel

Op dinsdag 21 december hebben we de kerstkaarten opgehaald bij VVV Putten, VVV Ermelo en uiteindelijk ook in het gemeentehuis in Harderwijk. Op locatie telden we de kaarten en wauw! De broek zat onder de glitters en de vloer lag vól kerstkaarten. Wat een mooie exemplaren zaten ertussen.

Door corona konden we de kaarten niet aan de bewoners van Sonnevanck of De IJsvogel overhandigen. In plaats daarvan ontving Manouk ze in wooncentrum De IJsvogel. Zij vertelde: “De kaarten delen we uit aan andere bewoners dan vorig jaar. Deze keer gaan ze namelijk mee met de thuiszorg en naar eenzame ouderen in het complex. We zijn ontzettend blij met zoveel kaarten.”

Wauw! Dat zijn er wel heel erg veel!

En ook bij Sonnevanck spraken we buiten af. Robert ontving de kaarten met ongeloof. “Wauw! Dat zijn er wel heel erg veel”, is zijn eerste reactie. “We verspreiden de kaarten op de afdeling dementie en delen ze uit aan de mensen die somatische (lichamelijke) zorg krijgen.”

Tekst gaat door onder de foto’s >

Landelijk ruim 31.000 kaarten

Leuk om te weten: onze collega’s in andere indebuurt-steden verzamelden dit jaar ook kerstkaartjes. In totaal hebben we meer dan 31.000 kerstkaarten uitgedeeld in dertig steden.

Door jullie kon de redactie ontzettend veel mensen verrassen en een warm hart toedragen. Namens Sonnevanck, De IJsvogel en indebuurt Randmeren: heel erg bedankt!

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Kerst Randmeren

Ga naar “Kerstboom inleveren in Harderwijk 2022: dit moet je weten”

Kerstboom inleveren in Harderwijk 2022: dit moet je weten

kerstboom inleveren harderwijk 2022 ophalen kerstbomen gratis
Ga naar “Kerstboom inleveren in Ermelo 2022: dit moet je weten”

Kerstboom inleveren in Ermelo 2022: dit moet je weten

kerstboom inleveren ermelo 2022
Ga naar “Kerstbomen inleveren en ophalen in Putten (2021/2022): dit moet je weten”

Kerstbomen inleveren en ophalen in Putten (2021/2022): dit moet je weten

Kerstbomen inzamelen inleveren in Putten 2021 2022

In onze gids