Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo versterk jij jouw immuunsysteem op een natuurlijke manier

Aangeboden door Qinamiek 3 juni 2020

Acupunctuur is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je kampt met rugklachten, moeheid of koude voeten. Misschien ga je zelfs überhaupt niet naar de dokter. ”Mensen denken er vaak niet aan. Maar dit soort ‘vage klachten’ zijn juist heel goed te behandelen met acupunctuur”, vertelt Patricia.

Volgens de acupuncturist hebben dit soort klachten soms zelfs een gezamenlijke oorzaak. ”Door het hele lichaam na te lopen, kom ik erachter waar er energie teveel en te weinig is. Vaak lopen energiebanen ergens vast en dan ontstaan er op verschillende plekken in het lichaam klachten.”

Klachten verhelpen met acupunctuur

Ze legt uit: ”acupunctuur werkt in ons lichaam op Qi, oftewel ‘levensenergie’. Ziekte is in de Chinese geneeskunde geen op zichzelf staand verschijnsel, maar een lichamelijke verstoring in het algehele welzijn van het lichaam. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor energiestromen blokkeren. Emoties spelen hier een belangrijke rol in. Op het moment dat een emotie langdurig aanhoudt, kan je energiestroom verzwakken of blokkeren, met als gevolg allerlei vage lichamelijke klachten waar geen oplossing voor lijkt te zijn. Hierbij kan je denken aan een moe en lusteloos gevoel, slecht slapen, lichamelijke pijn zoals rugpijn, hoofdpijn en buikpijn of depressieve klachten. Juist voor deze klachten is acupunctuur een uitkomst. Als acupuncturist kijk ik tijdens een acupunctuurbehandeling naar het gehele lichaam. Ik ga op zoek naar een verstoorde energiestroom. Met flinterdunne naaldjes zorg ik dat de energie weer de juiste richting op stroomt, waardoor de cliënt zich weer fit en energiek voelt.”

Over Qinamiek

Patricia ging zich verdiepen in acupunctuur om mensen met lichamelijke klachten te kunnen helpen. Ze volgde verschillende studies en opende op 6 januari praktijk Qinamiek.

”Ik heb altijd al interesse gehad in het menselijk lichaam en volgde daarom een opleiding tot schoonheidsspecialiste en masseuse. Tijdens mijn eerste baan kwam ik erachter dat het geven van lichaamsmassage meer mijn interesse had. Maar ik wilde graag verdieping in mijn werk! Niet alleen een ontspannende massage kunnen geven, maar ook daadwerkelijk mensen met lichamelijke klachten helpen. Uiteindelijk kwam ik bij een opleiding tot TuiNa masseuse, een Chinese massage die werkt op de meridianen en de Qi. Hier is mijn interesse voor de Chinese geneeswijze en dus acupunctuur gewekt. Ik heb de basis vakopleiding Chinese geneeswijze bij Academie Qing-Bai in Amsterdam gevolgd en daarna een driejarige opleiding acupunctuur. Aansluitend heb ik de opleiding westers-medische basiskennis gevolgd, waardoor mijn behandelingen vergoed worden door de zorgverzekeraar.”

Weerstand versterken

Door corona moest de acupuncturist haar deuren snel weer sluiten. Inmiddels mag de praktijk al ruim drie weken weer patiënten ontvangen. ”Iedereen was gelijk weer van de partij. Als je klachten hebt, wil je er toch vanaf!”

”Acupunctuur kan een cruciale rol spelen in onze gezondheid. Hoe beter de energiestroom in je lichaam, hoe sterker je immuunsysteem. Als je immuunsysteem sterk is, zorgt deze ervoor dat je minder snel ziek wordt of, op het moment dat je een ziekte oploopt, je lichaam beter beschermt is en daardoor de klachten minder heftig zullen zijn. De kracht van acupunctuur is dat er geen medicijnen of andere schadelijke stoffen voor nodig zijn. Hierdoor zijn er geen vervelende bijwerkingen. Acupunctuur laat het lichaam op eigen kracht herstellen. Acupunctuur neemt klachten weg of verhelpt ze door de energie weer in de juiste richting te sturen.”

Gratis intake

Heb jij klachten of zit je niet lekker in je vel? Wacht dan niet, neem contact op met Qinamiek en kijk wat acupunctuur voor jou kan doen. Qinamiek hanteert een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Acupunctuurbehandelingen van Qinamiek worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Klik op de oranje button hieronder voor meer informatie!

Bij Qinamiek kun je veilig terecht. Tussen elke klant wordt ruim tijd gehouden om alles schoon te maken en de ruimte te luchten. Tijdens de behandeling is afstand houden natuurlijk niet mogelijk, maar tussentijds wordt er wel zoveel mogelijk afstand gehouden en draagt Patricia op jouw verzoek een mondkapje. Heb je coronaklachten? Blijf dan thuis en verzet je afspraak! 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Qinamiek. Meer over Qinamiek ontdekken?

Qinamiek zorg

Weerribben 48, Zeewolde

Bekijk meer:zorg

adv.