Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel coronaboetes zijn er uitgedeeld in Harderwijk, Ermelo en Putten

Door Carin Van der Meij 4 juli 2020

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot is die kans op een ‘coronaboete’? Dat verschilt per gemeente. 

Dat blijkt uit een enquête van Nieuwsuur in samenwerking met LocalFocus. Ruud Kuin van de BOA Bond noemt de grote verschillen tussen gemeente ‘slecht voor het draagvlak en het rechtsgevoel’.

Coronaboetes in Harderwijk, Ermelo en Putten

Laten we voorop stellen: het is natuurlijk belangrijk dat wij ons allemaal aan deze regels houden. Toch zijn er Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren die dit niet hebben gedaan. Met als gevolg een dikke prent. Over hoeveel boetes praten we? Onze gemeente heeft met LocalFocus het aantal coronaboetes gedeeld. Zo blijkt dat Harderwijkse handhavers tussen 15 maart en 15 juni in totaal 47 mensen hebben bekeurd op basis van corona-noodverordeningen. In Ermelo zijn dat er 42 en in Putten zijn de gegevens niet bekend.

Regio Randmeren

Is dit veel? Laten we het in perspectief zetten en naar de regio kijken. In Nijkerk is niemand bekeurd, in Barneveld 63 bekeuringen en in Nunspeet ook geen enkele bekeuring. Het verschilt dus enorm!

In kaart

Op onderstaande kaart kun je zien hoeveel coronaboetes in heel Nederland zijn uitgeschreven. Het gaat hier om boetes die zijn uitgeschreven door handhavers in dienst van de gemeente. Let op: niet van elke gemeente zijn deze gegevens bekend.

Per 1 juli zijn de coronamaatregelen iets meer versoepeld. Ben je kwijt wat nu wel en niet mag? Wij praten je hier bij.

sportschool putten

Vanaf 1 juli: 5 x dit kan en mag weer in Harderwijk, Ermelo en Putten

De maatregelen worden steeds meer versoepeld. We kunnen al een terrasje pakken, buiten sporten, een ...

Dit gaat er vanaf 1 juli veranderen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Stationsovergang Ermelo op de schop: dit zijn de wegwerkzaamheden van juli in Harderwijk, Ermelo en Putten

Meer over

Corona Nieuws

adv.