Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Riskeer geen coronaboete: aan deze regels moet je je deze zomer houden

Door Carin Van der Meij 9 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, varen, naar een concert of er een dagje op uit. Alleen wat mag wel en niet in deze tijden? Om een dikke prent te voorkomen, nemen we de coronaregels voor zomerse activiteiten in Harderwijk, Ermelo en Putten met je door.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

coronaboete
Terrassen in Hanzestad. Foto indebuurt Randmeren

Op een hete dag in Harderwijk, Ermelo of Putten willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kan je een boete krijgen als je je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. In de horeca geldt de regel: houd afstand tenzij je tot één huishouden hoort of jij en je vrienden onder de 18 jaar zijn. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

Dagje uit met het openbaar vervoer

coronaboete harderwijk ermelo putten
Bus rijdt in Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren

Een dagje naar Amersfoort of Zwolle, een bezoekje aan Dolfinarium of Walibi Holland: eropuit in de omgeving van Harderwijk is een feestje. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende regels: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

Dagje weg met de auto

gratis tanken harderwijk radio veronica
Rij voor gratis tanken in Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren

Teveel gedoe? Dan kun je ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden.

Concert

Wat hebben wij dit gemist zeg: een concert bezoeken. Deze zomer mag het weer – met mindere aantallen door afstand – en kan je naar optredens in bijvoorbeeld de Popschool. Ga je naar een concert? Het voelt misschien heel onnatuurlijk, maar de Rijksoverheid geeft aan dat je tijdens een concert niet mag meezingen. Ook moet je je uiteraard houden aan de anderhalve meter afstand.

Het Oude Stadhuis in Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren

Pak je gitaar uit de kast: we mogen weer optreden in Harderwijk

De maatregelen worden steeds meer versoepeld. We kunnen al een terrasje pakken, buiten sporten, een ...

Zwemmen

Zwembad De Sypel Harderwijk
Zwembad De Sypel Harderwijk. Foto Facebook

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen in zwembad De Sypel, Calluna of Bosbad Putten. Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je anderhalve meter afstand houden. Dit geldt alleen voor mensen vanaf 13 jaar. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

Varen door Randmeren

Niets is fijner dan op een warme dag varen door onze stad. Langs het Wolderwijd of Nuldernauw: heerlijk! In principe mag je in coronatijd met iedereen varen, zolang je maar anderhalve meter afstand houdt tussen de verschillende huishoudens. Wil je een sloep huren? Bespreek dan met de verhuurder de mogelijkheden.

Lees ook:

Tessa runt Bentfield Sloepverhuur in Horst, Ermelo.

Tessa (27) runt sloepverhuur in Horst, Ermelo: ‘Je vindt ons op het mooiste plekje van de haven’

Even een bootje huren met mooie dagen: wie wil dat nou niet? Tessa runt samen met haar vriend Dave d...

Zoveel coronaboetes zijn er uitgedeeld in Harderwijk, Ermelo en Putten

Sauna Drôme in Putten failliet: ‘Corona zorgt voor de sluiting’

Cijfers! Zoveel nieuwe coronabesmettingen zagen we de afgelopen twee weken in Harderwijk e.o.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona

adv.