Mondkapjesplicht in Harderwijk, Ermelo en Putten: op deze plekken moet je er eentje dragen

In het openbaar vervoer, in het vliegtuig, op de luchthaven en in een touringcar ben je al verplicht om een mondkapje te dragen. Vanaf zaterdag 6 november wordt de mondkapjesplicht uitgebreid naar alle publieke binnenruimtes: Hier een opsomming van de plekken in Harderwijk, Ermelo en Putten waar je voortaan een mondkapje moet dragen. 

Tot nu toe was het dragen van een niet-medisch mondkapje in publieke binnenruimtes een dringend advies, maar dit wordt nu verplicht. Het geldt voor iedereen van 13 jaar of ouder. Wie zich hier niet aan houdt, riskeert een boete van € 95,-. Dus let op: in deze lijst van winkels en ruimtes is een mondkapjesplicht in Harderwijk, Ermelo en Putten.

Winkels

Binnenstad Harderwijk corona maatregelen november
Binnenstad Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren

Of het nu om een supermarkt, kledingwinkel of juwelier gaat; in alle winkels geldt dat je voortaan een mondkapje moet dragen.

Musea

Marius van dokkum
Marius van Dokkum. Foto Nicole Berkouwer

Een bezoekje brengen aan het Marius van Dokkum? Vergeet niet je mondkapje mee te nemen, want ook hier is dit vanaf december verplicht.

Theaters en concertzalen

Jeroen Schuit

Wanneer je Stroud of Theater Harderwijk binnenstapt, moet je vanaf zaterdag  6 november een mondkapje dragen. Als je eenmaal op je plek zit, mag je wel je mondkapje afdoen. Ga je tussendoor naar de wc? Dan moet de mondkap weer op.

Benzinestations

Fabian van der Velden

Tip: leg een extra mondkapje in de auto. Je kunt namelijk vanaf 6 november alleen tanken en aan de counter betalen als je een mondkapje op hebt.

Onderwijs

CCNV Theater Harderwijk
Foto: indebuurt Randmeren

Leerlingen, studenten, leraren en ander personeel in het onderwijs moeten een mondkapje dragen als zij door het schoolgebouw lopen. Dit geldt voor iedereen in het voortgezet onderwijs, het voortgezet speciaal onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en het hoger onderwijs. Als iedereen in de les een vaste zit- of staanplaats heeft, mag het mondkapje af. Voor lessen in zang, toneel, gym en andere vormen van praktijkonderwijs is een uitzondering gemaakt. Daar hoef je dus geen mondkapje te dragen.

Bij de kapper, tijdens rijlessen of andere contactberoepen

De Salon by Sacha Harderwijk kapperszaak kapper
Sacha in haar kapperszaak in Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren

Het is onmogelijk om in een kapsalon, nagelstudio of massagesalon anderhalve meter afstand te houden. Daarom moeten zowel klanten als medewerkers in contactberoepen verplicht een mondkapje dragen. Zorgverleners zoals huisartsen en fysiotherapeuten krijgen hiervoor een uitzondering.

Station Harderwijk, Ermelo en Putten

treinen station Harderwijk NS spitstreinen
Station Harderwijk Foto indebuurt Randmeren

Het is al verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer. Voortaan moet je er ook eentje in stations en bij bus- en tramhaltes dragen. Dit geldt ook als je het station alleen als doorgang gebruikt.

Meer details over de mondkapjesplicht in Harderwijk, Ermelo, Putten en landelijke informatie lees je op de website van de Rijksoverheid.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Volg indebuurt Randmeren ook op Facebook en Instagram.

Meer in deze categorie

Corona

Ga naar “Versoepelingen per 18 februari: dit mag straks weer in Harderwijk, Ermelo en Putten”

Versoepelingen per 18 februari: dit mag straks weer in Harderwijk, Ermelo en Putten

Winkelstraat in Putten. donorregister donor in orgaandonor harderwijk ermelo putten
Ga naar “Theaters open en supermarkten tot 22.00 uur open: alle versoepelingen op een rij”

Theaters open en supermarkten tot 22.00 uur open: alle versoepelingen op een rij

Theater in de kroeg Harderwijk zondag 2 februari 2020
Ga naar “Harderwijk, Ermelo en Putten deels open: dit verandert er vanaf 15 januari”

Harderwijk, Ermelo en Putten deels open: dit verandert er vanaf 15 januari

persconferentie 15 januari 2022 versoepelingen harderwijk ermelo putten

In onze gids