Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de laatste cijfers van Harderwijk, Ermelo en Putten

Door Carin Van der Meij 4 augustus 2020

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft zojuist nieuwe cijfers gepubliceerd: ook deze week zijn er meer Nederlanders positief getest. Dit zijn de cijfers van corona voor Harderwijk, Ermelo en Putten

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat afgelopen week – 29 juli tot en met 4 augustus – in totaal 2.588 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat zijn er 1.259 meer dan wij vorige week op 28 juli meldden.

Corona in Harderwijk, Ermelo en Putten

Dat is de landelijk situatie, wat is de status in Harderwijk, Ermelo en Putten? In Putten is vooralsnog niks veranderd ten opzichte van vorige week. Daar zijn nog steeds 0 besmettingen en geen ziekenhuisopnames.

Ook in Harderwijk is het aantal coronabesmettingen gelijk gebleven, wat betekent dat één iemand besmet is met het virus, er geen geregistreerde overledenen zijn en niemand is opgenomen in het ziekenhuis. Per 100.000 inwoners zijn 2,1 inwoners besmet met COVID-19.

Ermelo maakt wel een verandering door. Daar is nu één geregistreerde besmetting. Dat maakt het aantal besmettingen per 100.000 inwoners 3,7.

In kaart

LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht. Bekijk hier de actuele stand van zaken per gemeente.

Tekst gaat door onder de kaart.

Persconferentie

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdagavond 6 augustus een persconferentie over de stijgende coronacijfers. Ze zoomen in op bepaalde regio’s en kondigen (indien nodig) extra regionale maatregelen aan. Houd indebuurt in de gaten voor actuele updates.

Lees ook:

Ingelia in Spanje harderwijkers

Harderwijkse Ingelia vertrok naar Spanje: ‘Ik schrok van de lockdown’

Een tijdje geleden deden wij een oproep aan Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren die momenteel in ...

Riskeer geen coronaboete: aan deze regels moet je je deze zomer houden

Cozas in Harderwijk gaat dicht: ‘Corona zorgt voor financiële tegenslag’

Coronatest in Harderwijk e.o.: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag?

Mysterie: mag je zwemmen in open water met corona op de loer?

Op deze handige kaart zie je hoe druk het is in Harderwijk e.o.

Meer over

Corona Nieuws

adv.