Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update RIVM 25 november: ‘240 nieuwe besmettingen in Harderwijk, Ermelo en Putten’

Door Carin Van der Meij 25 november 2020

In de afgelopen week rapporteerde de GGG 240 nieuwe meldingen van Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren die positief zijn getest op het coronavirus. Dat blijkt uit het nieuwe weekrapport van het RIVM. De cijfers gaan over de periode 18 tot en met 24 november. 

De laatste informatie rondom corona in Harderwijk, Ermelo en Putten vind je via deze link.

Als we naar de week van 11 november terugkijken zien we dat er in totaal 405 Puttenaren, 469 Ermeloërs en 869 Harderwijkers positief getest zijn op COVID-19. Deze geregistreerde besmettingen zijn samen dus al 1.743.

Een week later, 17 november, was dat aantal in Harderwijk 944. In Ermelo zijn 510 mensen positief getest op het coronavirus en in Putten zijn dat er momenteel 442. In totaal waren er 153 nieuwe coronabesmettingen in onze drie plaatsen.

Deze week, met cijfers van 25 november, zien we dat er 1.031 geregistreerde besmettingen zijn in Harderwijk, 585 in Ermelo en 520 geregistreerde besemttingen in Putten.

Coronabesmettingen in Harderwijk, Ermelo en Putten 25 november

Dat betekent dat er op woensdag 25 november 2.136 geregistreerde besmettingen in Harderwijk, Ermelo en Putten zijn. In één week tijd zijn er 87 Harderwijkers, 75 Ermeloërs en 78 Puttenaren besmet zijn geraakt met COVID-19. In totaal 240 nieuwe besmettingen in één week tijd.

In Ermelo is er 1 iemand overleden aan het coronavirus afgelopen week.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Harderwijk, Ermelo en Putten vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen in totaal bekend zijn bij de GGD vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden geregistreerd door de GGD. Omdat het melden van sterfte- en ziekenhuisopnames bij de GGD niet verplicht is, kan het zijn dat deze cijfers niet volledig zijn.

Benieuwd naar het weekrapport van de RIVM op landelijk niveau? Lees hier meer over op het AD.

Lees ook:

corona-update harderwijk ermelo putten

Corona-update RIVM 17 november: ‘153 nieuwe besmettingen in Harderwijk, Ermelo en Putten’

In een week tijd – van 11 tot en met 17 november – zijn 1.896 Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren...

Coronasneltest in Ermelo: hier kan het en zo snel krijg je de uitslag

Door de coronateststraat in Harderwijk? Zo gaat dat!

Ondernemers openen snelteststraat in Harderwijk: ‘We hebben het druk’

adv.