Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal coronabesmettingen stijgt fors: hoe zit dat in Harderwijk, Ermelo en Putten?

Door Carin Van der Meij 9 september 2020

Het landelijke aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt op. Is dit ook het geval in Randmeren? Het RIVM meldt dat 16 Randmeerders afgelopen week positief getest zijn op het coronavirus. Vorige week waren dit er 21. 

Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 2 tot en met 8 september.

Coronabesmettingen in Randmeren

Kijken we naar Harderwijk, Ermelo en Putten dan zien we dat het aantal besmettingen iets is gedaald. Op 8 september zijn er in Harderwijk 228 coronabesmettingen geregistreerd. Op 1 september waren dat er nog 217. Dat zijn 11 nieuwe geregistreerde besmettingen in de afgelopen week. Die week ervoor waren er 10 nieuwe besmettingen. In Ermelo zijn vier nieuwe coronabesmettingen gemeld. Vorige week waren er 10 nieuwe bestemmingen. In Putten raakten deze week twee persoon besmet met het coronavirus. Dat is één persoon meer dan vorige week.

Er zijn afgelopen week geen nieuwe ziekenhuisopnames geweest als gevolg van corona en er zijn geen Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren overleden aan het virus.

Grafiek

Om je een beter beeld te geven, kun je in onderstaande grafiek het aantal registreerde besmettingen in Randmeren vanaf het begin tot nu zien.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Randmeren zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De groene lijn geeft aan hoeveel Randmeerders er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De rode lijn is een optelsom van alle Randmeerders die aan corona overleden zijn.

Aantal besmettingen in heel Nederland

Wat is de landelijke status? Zoals eerder gezegd: landelijk gezien loopt het aantal geregistreerde coronabesmettingen op. De afgelopen week zijn 5.427 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 1.830 meer dan vorige week.

Van alle Nederlanders die zich deze week hebben laten testen – 180.182 – is 2,8 procent positief getest op corona. Een week eerder was dit 2,2 procent. Het reproductiegetal is iets gestegen en ligt nu op 1,17. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Meer lezen op indebuurt:

coronatest online afspraak maken harderwijk ermelo putten corona

Handig! Afspraak voor coronatest in Harderwijk e.o. kun je nu ook online maken

Iedereen in Nederland met milde klachten kan zich laten testen op corona. In Harderwijk, Ermelo en P...
Corona test harderwijk ermelo putten drive in

Coronatest in Harderwijk e.o.: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag?

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland met symptomen van corona zich laten testen. In Harderwijk, Er...

Let op! Dit is de aangepaste sluitingstijd voor horecabedrijven in Harderwijk vanwege corona

Last minute een borrel doen in de stad? Let dan goed op, want vanaf vandaag 4 september is de sluiti...

adv.