Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update RIVM 1 december: ‘207 nieuwe besmettingen in Harderwijk, Ermelo en Putten’

Door Carin Van der Meij 1 december 2020

Het RIVM heeft een nieuw weekrapport uitgebracht met de meest recente coronacijfers. Daaruit blijkt dat in Harderwijk, Ermelo en Putten 207 mensen positief zijn getest op het coronavirus. De corona-update gaat over de cijfers in de periode 25 november tot en met 1 december.

De laatste informatie rondom corona in Harderwijk, Ermelo en Putten vind je via deze link.

Corona-update december

Als we naar de week van 11 november terugkijken zien we dat er in totaal 405 Puttenaren, 469 Ermeloërs en 869 Harderwijkers positief getest zijn op COVID-19. Deze geregistreerde besmettingen zijn samen dus al 1.743.

Een week later, 17 november, was dat aantal in Harderwijk 944. In Ermelo zijn 510 mensen positief getest op het coronavirus en in Putten zijn dat er momenteel 442. In totaal waren er 153 nieuwe coronabesmettingen in onze drie plaatsen.

Vorige week, met cijfers van 25 november, zien we dat er 1.031 geregistreerde besmettingen zijn in Harderwijk, 585 in Ermelo en 520 geregistreerde besmettingen in Putten.

En deze week, 1 december 2020, zijn het aantal geregistreerde coronabesmettingen in totaal 1.114 Harderwijkers, 638 Ermeloërs en 591 Puttenaren.

Coronabesmettingen in Harderwijk, Ermelo en Putten 25 november

Dat betekent dat er op dinsdag 1 december in totaal over de hele periode 2.343 geregistreerde besmettingen in Harderwijk, Ermelo en Putten zijn. In één week tijd zijn er  207 besmettingen bijgekomen.

83 Harderwijkers, 53 Ermeloërs en 71 Puttenaren besmet zijn geraakt met COVID-19. In totaal 240 nieuwe besmettingen in één week tijd. En dat is een kleine afname ten opzichte van vorige week, waar 240 mensen besmet raakten.

In Putten zijn afgelopen week twee mensen overleden aan het coronavirus, in Ermelo is één persoon overleden aan het coronavirus en in Harderwijk afgelopen week niemand.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Randmeren vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen in totaal bekend zijn bij de GGD vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden geregistreerd door de GGD. Omdat het melden van sterfte- en ziekenhuisopnames bij de GGD niet verplicht is, kan het zijn dat deze cijfers niet volledig zijn.

Ben je benieuwd naar cijfers van heel Nederland? Lees hier meer over op het AD.

 

adv.