Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Man Bijt Hond, de 5 mooiste Harderwijkse, Ermelose en Puttense herinneringen

Door Nicole Berkouwer 18 augustus 2019

YES! Man Bijt Hond is terug op de buis. En man wat kunnen wij daar van genieten! Het leukste van Man Bijt Hond is dat ze ook in Harderwijk, Ermelo en Putten op bezoek zijn geweest. We nemen je mee terug in de tijd! Weet je nog? 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

‘De Koffieman’

Man bijt hond
Man bijt hond, afbeelding Facebook

We beginnen met een voetbalfragment uit Harderwijk. Het G-team van Voetbalvereniging Ons Genoegen (VVOG) uit Harderwijk bestaat uit spelers met een verstandelijke beperking. Dit team wordt op weg naar de wedstrijd van het jaar gevolgd. En er wordt kennis gemaakt met ‘Huntelaar’, ‘de koffieman’ en ‘de douche’. Het kwam in de uitzending van 6 april 2009 (10 jaar terug mensen, time flies). En daarna werd er elke dag een fragment uitgezonden en was de miniserie voor een klein aantal afleveringen te zien in Man Bijt Hond. Eén daarvan zie je hier. Doet het fragment het niet, dan kan dat liggen aan de browser. Als iemand een goed werkend filmpje/fragment heeft: mail deze dan naar [email protected] Dan zorgen wij ervoor dat het bij dit artikel komt!

Putten

Man Bijt Hond zonsverduisterin. Screenshot NPO Man Bijt Hond

De zonsverduistering op 20 maart 2015 was reden voor Man Bijt Hond om langs te gaan in het prachtige dorp Putten. Amateur-astronoom Kees Witteveen trok alles uit de kast om het verschijnsel met andere zonaanbidders te kunnen delen. Het fragment bekijk je hier. “Dat zou helemaal mooi wezen. Vanavond hebben ze het nergens gezien, behalve in Putten” hahaha. Oké Ik ben dol op Man Bijt Hond.

Heb jij nog aanvullende fragmenten/foto’s: mail deze dan naar [email protected] Dan zorgen wij ervoor dat het bij dit artikel komt!

Man bijt hond in Ermelo

Boer Schouten. Screenshot van NPO Man Bijt Hond

Donderdag 4 september 2014, de Ermelose boer Schouten kreeg een zegje in het programma van Man Bijt Hond. Waarom? Hij had problemen met de oogst van zijn maïsvelden. Niet geheel onbelangrijk, want zonder maïs geen taco’s of popcorn. Dus Man Bijt Hond kwam langs. Schouten vertelde vol overgave hoeveel last hij had van de herten. Check het fragment vanaf 10 minuten hier!

Heb jij nog aanvullende fragmenten/foto’s: mail deze dan naar [email protected] Dan zorgen wij ervoor dat het bij dit artikel komt!

Punniken

Ermeloër punnikt erop los bij Man bijt hond. Screenshot NPO

In november van 2013 ging Man bijt Hond langs bij Johan van Elten. Deze Ermeloër heeft het handwerken helemaal opnieuw uitgevonden en punnikt er vol op los. Johan: “Je kijkt ook af en toe even om je heen, niet te veel natuurlijk, anders zit je in de rats.” Het hele fragment zie je hier.

Heb jij nog aanvullende fragmenten/foto’s: mail deze dan naar [email protected] Dan zorgen wij ervoor dat het bij dit artikel komt!

Kastelenliefde

Kasteel Groot Harloo Ermelo
Kasteel Groot Harloo Ermelo Afbeelding Google Streetview

Gerrit Boer uit Harderwijk is gefascineerd door kastelen. Zijn liefde gaat zo ver, dat hij heel Europa afreist om de kastelen te bezoeken én op film te zetten. Thuis maakt hij er dan vervolgens prachtige documentaires van, die hij ook zelf inspreekt. Daarnaast heeft hij modellen van kastelen, die hij minutieus in elkaar plakt. Man bijt hond ging kijken bij deze kasteelheer. De aflevering was op 5 april 2006. Het fragment is helaas niet terug te vinden, maar een artikel in dagblad Trouw is er nog wel van over!

Heb jij nog aanvullende fragmenten/foto’s: mail deze dan naar [email protected] Dan zorgen wij ervoor dat het bij dit artikel komt!

Bezoek en bekijk deze kastelen in Harderwijk, Ermelo en Putten ook eens 😉

Landgoed en kasteel Vanenburg

Deze kastelen zijn het bezoeken waard

Maandag 10 juni is het de dag van het kasteel. Een mooie gelegenheid om alle prachtige prinsen en pr...

Aanvullen!?

Man Bijt Hond was in Harderwijk, Ermelo en Putten. Hebben wij een fragment over het hoofd gezien of heb jij nog aanvullende informatie?! Mail ons dan vooral! Wij vullen dit artikel héél graag aan, want zeg nou zelf: het is toch fantastisch dat sinds maandag 26 augustus 2019 Man bijt hond weer op de buis is?!

Lees ook

the-a-team-harderwijk

Weet je nog? The A-team was in Harderwijk

Ze waren DÉ helden in jaren '80. De sterke Mr. T, de gestoorde Hannibal, leider Hannibal en de gelik...
Simone voor het kleinste huisje van Harderwijk Foto indebuurt Randmeren

Binnenkijken in het kleinste huisje van Harderwijk, op de Vischmarkt

Het kleinste huisje van Harderwijk staat op de Vischmarkt en wat een geluk! Simone Brassien nodigde ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.