Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Olifantenpaadjes in Harderwijk, Ermelo en Putten: weet jij ze te vinden?

Door Nicole Berkouwer 6 augustus 2019

“Olifanten-wàt?!” Olifantenpaadjes zijn onofficiële paden die wij met z’n allen hebben gemaakt omdat we de weg willen afsnijden – lopend of met de fiets– om zo een paar seconden sneller te zijn, want: fietsers zijn als water, ze nemen altijd de kortste weg. 

We horen je denken: “Maar wat heeft een olifant hiermee te maken?” Nou, olifantenpaadjes heten zo omdat olifanten altijd de kortste weg kiezen, waardoor na een tijdje vanzelf een pad wordt uitgesleten. Omdat wij Nederlanders exact hetzelfde doen, ontstaan overal waar wij ons begeven dit soort paden.

Olifantenpaadjes in Harderwijk, Ermelo en Putten gezocht

Op de afbeelding zien jullie een olifantenpaadje bij de Deventerweg in Harderwijk. Oorspronkelijk was het nog geen geasfalteerde weg, maar echt een platgestampt pad waarbij het gras zó ver was weggedrukt, dat het een zandpad werd. Omdat er zoveel gebruik van werd gemaakt, werd het geasfalteerd. Maar nu komt het, want…

We hebben jullie hulp nodig! We willen álle olifantenpaadjes in Harderwijk, Ermelo en Putten op een rij zetten. Heb jij een grappige, originele of merkwaardige gezien? Stuur je foto op, of mail ons de plek waar jij de olifantenpaadjes hebt gespot, dan verzamelen we de meest opmerkelijke paden!

Lees ook:

MAG DAT: je woning verhuren tijdens de vakantie?

Ga je deze zomer een paar weken op vakantie? Dan wil je misschien wel je woning verhuren aan toerist...

Zomer 2019, dit is er te doen in augustus in Harderwijk, Ermelo en Putten

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Randmeren.

adv.