Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zoveel leegstand is er in Harderwijk, Ermelo en Putten

Door Nicole Berkouwer 8 december 2019

Wandelen door de Harderwijkse stad, Ermeloos dorp of in de winkelstraat in Putten. Overal zien we hetzelfde. Een aantal winkels verandert, maar ook veel leegstaande panden. Hoe doen we het ten opzichte van andere gemeenten?

Wat worden we blij van nieuwe winkels in het straatbeeld. Maar helaas vertrekken sommige zaken ook. Wat er voor terugkomt is altijd maar de vraag. In totaal staat landelijk zo’n 2,5 miljoen vierkante meter aan winkelvloeren leeg, laat het CBS weten.

Goed nieuws

Het goede nieuws is dat de winkelleegstand inmiddels de goede kant op gaat. Steeds meer panden krijgen een nieuwe bestemming. In Harderwijk en Putten staat slechts één procent van het vloeroppervlak van de winkels leeg. In Ermelo ligt dat wat hoger, met vijf procent.

In de onderstaande kaart zie je hoe het landelijk met leegstaande winkelpanden staat. Hoe donkerder de kleur, hoe groter het percentage oppervlak dat leeg stond per 1 januari 2019.

Op de kaart vind je de volgende cijfers terug. Voor iedere gemeente is bekeken welk percentage vloeroppervlak op 1 januari van dit jaar leeg stond. De cijfers zijn uitgesplitst naar winkels, kantoren, gebouwen met een industriefunctie en maatschappelijk vastgoed zoals ziekenhuizen en scholen. Alle percentages zijn afgerond op hele getallen.

Lees ook:

zwarte Kabels op de weg. Foto indebuurt

Mysterie: waarom liggen er zwarte kabels over de weg in Harderwijk en omgeving?

Is het je al opgevallen dat je de laatste paar weken weleens over zwarte kabels heen rijdt of fietst...
Winkelen en koopavond in Harderwijk Foto indebuurt Randmeren

Mysterie opgelost: dit is waarom onze koopavond op vrijdag is in Harderwijk e.o.

Lekker winkelen, dat doen we graag op zaterdag en natuurlijk op vrijdagavond! Zeker nu de decemberma...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Randmeren.

adv.