Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naakt in Harderwijk! Hoeveel kleding moet je minimaal aan bij tropisch weer?

Door Nicole Berkouwer 8 augustus 2020

Als het tropisch weer wordt, trekt iedereen lekker iets luchtigs aan. Sommige mensen nemen dat wel érg letterlijk en verschijnen bijna in geboortekostuum in het Hortuspark of de Donkerstraat. Maar hoe naakt mag je eigenlijk zijn in de stad?

In je Speedo over de Markt?

Over het algemeen loop je misschien nog niet helemaal warm voor geslachtsdelen zo ver het oog reikt. Potje voetballen zonder shirt? Prima. Zonnen in een korte broek en een bikinitopje: lekker doen! Maar iemand die in zijn Speedo over de Markt loopt terwijl jij op het terras zit te chillen is dan weer nét niet de side dish waar je op zat te wachten.

Tekst loopt verder onder de giphy

Swimming Pool GIF - Find & Share on GIPHY

Weinig regels

Je zou het misschien niet verwachten, maar er zijn eigenlijk maar weinig regels die zich bezighouden met naakt rondrennen. Met je gezonde verstand kom je meestal al een heel eind: in je blootje radslagen maken in het Hortuspark doe je natuurlijk niet. Toch?

Zolang er niemand mee zit

Onze collega’s van indebuurt Breda belden met een woordvoerder van de landelijke politie voor een verlossend antwoord. “Je spreekt als agent iemand wel aan als die naar jouw idee nogal weinig kleren draagt. Het kan aanstootgevend gedrag zijn, maar dan moet er dus ook wel iemand zijn die een melding maakt.”

Tekst loopt verder onder de giphy

Naked Chad Michael Murray GIF - Find & Share on GIPHY

In Harderwijk

Iedere gemeente mag eigen regels opstellen over waar je bijvoorbeeld wél en niet topless mag zonnen, maar het hangt voor een groot deel dus af van wat de mensen in de buurt ervan vinden. Als niemand het erg vindt dat jij de boel eens flink laat wapperen, dan ís het ook niet erg. Niet dat we je op ideeën willen brengen, maar dan weet je in ieder geval dat je rustig een potje kun gaan badmintonnen als al je broeken in de was zitten.

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Harderwijk staat niks over compleet naakt rondbanjeren. Verder zijn er geen gemeentelijke regels als het gaat om hoeveel kleren je minimaal aan moet.

 

Meer over

Mysteries

adv.