Mysterie: komt er een woonwijk, supermarkt of blijft de Volkstuin in Putten bestaan?

Volkstuintjes in Putten Volkstuin moestuin moestuinen tuinieren
Volkstuintjes in Putten. Foto indebuurt Randmeren

Het is een plek waar een hoop moestuinfanaten zich graag verzamelen: de Volkstuin in Putten. Maar blijft deze plek nog wel bestaan? Komt supermarkt Aldi hier te zitten? Of zelfs een hele woonwijk?

Kees is voorzitter van De Volkstuin in Putten. Hij heeft vier tuinen en onderhoudt ook een aantal tuintjes van mensen die er momenteel even niet kunnen werken. Maar wat er nu precies gaat gebeuren met deze plek? “Het blijft onzeker”, vertelt hij.

Volkstuin, woonwijk of supermarkt Aldi

Het gebied aan de Enghuusweg is nu nog van de gemeente. Kees vertelt: “We huren de grond van de gemeente Putten en zij moeten zorgen dat er een nieuwe plek is om met de Volkstuin verder te gaan. We hebben destijds meerdere plekken aangedragen, zoals aan de Halvinkhuizerweg. Helaas liep dat uit op niets.”

Woningbouw

En hoewel er mensen in het dorp zijn die ons vertellen dat supermarkt Aldi naar dit gebied komt, zijn er ook dorpsgenoten die juist aangeven dat er een woonwijk komt. Wethouder Koekkoek vertelt: “De huidige locatie van de volkstuinen, ligt binnen het ontwikkelgebied Halvinkhuizen en moet op termijn plaatsmaken voor woningbouw. De gemeente denkt na over de verplaatsing van de volkstuinen naar een daarvoor geschikte locatie.”

En supermarkt Aldi?

Maar hoe zit het dan met de geruchten over supermarkketen Aldi? Koekkoek vertelt: “Aan de rand van het ontwikkelgebied, aan de zijde van de Van Geenstraat, gaat de Aldi een supermarkt ontwikkelen. Die grond is niet gebruikt voor volkstuinen. De ontwikkeling van de supermarkt maakt geen deel uit van het ontwikkelgebied Halvinkhuizen.”

Volkstuintjes

De volkstuintjes mochten destijds tot maart 2022 blijven, inmiddels is dat nog een jaar uitgesteld en zitten ze (moes)tuinierders er nog tot maart 2023. Twee keer per jaar overlegt de gemeente met de omstanders. Benieuwd wat de Volkstuintjes zo leuk maakt? Dat vertelt voorzitter Kees ons later deze week. En ook twee moestuinfanaten delen volgende week hun verhaal met ons. Wordt vervolgd!

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Mysteries

Ga naar “Mysterie opgelost: waarom heet station Harderwijk niet Harderwijk Centraal?”

Mysterie opgelost: waarom heet station Harderwijk niet Harderwijk Centraal?

SushiPoint Harderwijk opent op Stationsplein
Ga naar “Wat leuk! Met dit tooltje kun je zien hoe oud of jong elk huis of gebouw is”

Wat leuk! Met dit tooltje kun je zien hoe oud of jong elk huis of gebouw is

Nieuwbouw in Putten. Foto indebuurt Randmeren
Ga naar “Mysterie: wat doet die wortel toch onder het viaduct bij de snelweg A28?”

Mysterie: wat doet die wortel toch onder het viaduct bij de snelweg A28?

wortels snelweg a28 harderwijk nunspeet

In onze gids