Mysterie: op vakantie in Frankrijk? Hier in Harderwijk moet je zijn!

In Harderwijk kennen we veel wijken en buurten. Maar één kwam de afgelopen tijd wel heel vaak naar voren: de wijk Frankrijk in Harderwijk. Onze indebuurt-redactie kent de wijk op haar duimpje en benoemt de leukste hotspots in Frankrijk.

Selfie!

Als je dan toch op vakantie wil in deze coronatijd, waar dan beter dan Frankrijk? En laten we nou net een prachtige wijk hebben in Harderwijk waar dat kan. Als eerst maak je natuurlijk een leuke foto of selfie voor het bord Frankrijk. Wel zo leuk als herinnering. (stuur ons vooral jouw foto in Frankrijk 😉 [email protected] )

Stukje groter met de jaren

Parallelweg in Harderwijk in de wijk Frankrijk
Parallelweg in Harderwijk in de wijk Frankrijk. Afbeelding Google Maps

De wijk is een stukje groter geworden naar mate de jaren vorderden. De nieuwbouwwijk vlakbij de tennisvereniging kwam erbij en daardoor werd de Parallelweg iets korter en de Pauwenkamp kwam er extra bij. Een rondje door de nieuwbouwwijk is altijd leuk ter inspiratie of om je stappenteller aan te vullen.

Speeltuinen

Je vindt veel verschillende speeltuinen in Frankrijk, maar één daarvan benoemen we in het bijzonder. De speeltuin vlakbij de tennisvereniging en de begraafplaats. Hier heb je super veel ruimte om te ravotten, voetballen, met een kabelbaan te zoeven of over de houten speeltoestellen te klauteren. Leuk voor de kinderen, maar ook zeker om doorheen te wandelen tijdens een rondje Frankrijk.

Gekke drempels

Deze gekke drempels zijn – zover wij weten – de enige in Nederland. Je vindt er een aantal achter elkaar dus je kan meerdere keren oefenen om zonder schudden in de auto te drempels te passeren. Oefening baart kunst!

Grensweg

harderwijk frankrijk nederland buurt
Grensweg in Harderwijkk en Hierden. Afbeelding Google Maps

De Grensweg in Harderwijk scheidt de wijk Frankrijk met ’t dorp Hierden. Wel zo leuk, zo’n woordspeling! En nog een extra leuk weetje: de huizen met oneven huisnummers (1, 3, 5 etc.) van de Grensweg liggen in Frankrijk, maar de even huisnummers (2, 4, 6 etc.) liggen in Hierden.

Honing van de imker

Honing van de imker. Foto indebuurt Randmeren

Lekker! Wist je dat honing van de lokale imker ook hooikoortsklachten kan verminderen? Deze imker vind je gewoon in de wijk Frankrijk in Harderwijk. Het adres is Broeklaan 88.

Olifantenpaadjes

Je kent ze vast wel, van die afsnijdroutes om nét een stukje sneller te zijn. Deze beginnende olifantenpaadjes zagen we al vlakbij de speeltuin waar we eerder over schreven. En overigens liggen er nog veel meer dwars door Harderwijk:

  • Olifantenpaadjes in Harderwijk, Ermelo en Putten: weet jij ze te vinden?

    “Olifanten-wàt?!” Olifantenpaadjes zijn onofficiële paden die wij met z’n allen hebben gemaakt omdat we de weg willen afsnijden – lopend...

    Olifantenpaadjes in Harderwijk

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Randmeren.

Meer in deze categorie

Mysteries

Ga naar “Mysterie opgelost: waarom heet station Harderwijk niet Harderwijk Centraal?”

Mysterie opgelost: waarom heet station Harderwijk niet Harderwijk Centraal?

SushiPoint Harderwijk opent op Stationsplein
Ga naar “Wat leuk! Met dit tooltje kun je zien hoe oud of jong elk huis of gebouw is”

Wat leuk! Met dit tooltje kun je zien hoe oud of jong elk huis of gebouw is

Nieuwbouw in Putten. Foto indebuurt Randmeren
Ga naar “Mysterie: wat doet die wortel toch onder het viaduct bij de snelweg A28?”

Mysterie: wat doet die wortel toch onder het viaduct bij de snelweg A28?

wortels snelweg a28 harderwijk nunspeet

In onze gids