Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie: Wat is het gemiddeld vermogen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Door Carin Van der Meij 18 oktober 2020

Als je op de Veluwe woont, dan heb je voor je gevoel al de jackpot gewonnen. Maar als we het over harde knaken hebben, hoe rijk zijn Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren dan? Een kleine conclusie: Putten doet het beter dan Ermelo, maar Ermelo staat ook voor op Harderwijk.

Ieder jaar berekent het CBS het doorsnee vermogen van Nederlandse huishoudens. Wat valt er onder een vermogen? Denk aan alle euro’s op de bank- en spaarrekening, maar ook het geld dat je in een woning of bedrijf investeert. Schulden worden van het totaalbedrag afgetrokken.

Gemiddeld vermogen in Harderwijk, Ermelo en Putten

Vergeet niet: het gaat dus om het gemiddelde vermogen in 2019 van een huishouden in Harderwijk, Ermelo en Putten. Let’s talk numbers.

Harderwijk staat dan niet zo vermogend als Ermelo en Putten aangeschreven, maar dat betekent niet dat we mogen klagen. De Harderwijkse burgers hebben 58,8 duizend euro aan vermogen in 2019. Dat is meer dan in 2018. Toen hield de Harderwijker een vermogen van 46,9 duizend euro aan. Dat is een stijging van ruim 25%!

In Ermelo is het vermogen al meer. Daar is het gemiddeld vermogen met 16 procent gestegen. Zo had de Ermeloër gemiddeld 88,9 duizend euro in 2018 en werd dat 103,2 duizend euro in 2019. En dat is dus al meer dan een ton…

Tot slot een blik in Putten werpen. Daar stijgt het gemiddeld vermogen met 13,8 procent. Hier mogen de inwoners dan ook niet klagen met een gemiddeld bedrag van 171,2 duizend euro in 2019. Even ter vergelijking, dat is meer dan een ton meer dan de Harderwijkers hebben. En zelfs in 2018 was het gemiddeld vermogen in Putten al ruim, namelijk 150 duizend euro.

Vermogen in Nederland

Landelijk gezien was 2019 voor heel het land een financieel goed jaar. Het gemiddelde vermogen is ten opzichte van een jaar eerder met 12.000 euro toegenomen. Dat betekent dat de helft van alle huishoudens een vermogen van minimaal 49.800 euro had. Volgens het CBS ligt dit voornamelijk aan het feit dat de woningen in waarde blijven stijgen.

Nieuwsgierig naar meer cijfers? Bekijk hieronder het gemiddelde vermogen van jouw woonplaats en gluur gelijk even bij je buurgemeenten.

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

mysterie snelheid groene zoom zoomweg harderwijk rijden hard verkeer

Mysterie: hoe hard mag je rijden op de Groene Zoomweg in Harderwijk?

Iedereen trapt meestal wel lekker door het buitenstukje van Drielanden in Harderwijk. Maar de laatst...

Mysterie opgelost! Dit is de échte betekenis van de Hondegatstraat in Harderwijk

Mysterie: waarom komt Harderwijk niet voor in Monopoly en andere steden wel?

Mysterie: dit is waarom er cijfers onder verkeerslichten staan

Mysterie: op vakantie in Frankrijk? Hier in Harderwijk moet je zijn!

adv.