Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze vijf BN’ers zijn geboren in Harderwijk, Ermelo of Putten

Door Erwin Winkelman 17 september 2019

Harderwijk, Ermelo en Putten zijn geen wereldsteden. Maar toch hebben we best wat BN’ers geproduceerd. Artiesten, acteurs, presentatoren, kunstenaars: al deze bekende Nederlanders zijn gewoon in onze regio geboren.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Leco van Zadelhoff

Stylist en visagist Leco Zadelhof mag nagenoeg heel bekend Nederland tot zijn clientèle rekenen. Bekende Nederlanders als Chantal Janzen, Daniëlle Oerlemans, Leontien Borsato en Caroline Tensen worden door de in 1970 in Harderwijk geboren stylist, regelmatig onder handen genomen.

Henk Timmer

Afbeeldingsresultaat voor henk timmer

Hij keepte voor PEC Zwolle, AZ, Feyenoord, Ajax, sc Heerenveen en zelfs het Nederlands voetbalelftal. Henk Timmer werd op 3 december 1971 geboren in Hierden en had een succesvolle keeperscarrière. Timmer is een van twee Nederlandse doelmannen, die voor twee verschillende Nederlandse clubs in de UEFA Champions League hebben gespeeld. Voor zowel Feyenoord als Ajax speelde hij in die competitie, net zoals Kenneth Vermeer.

Jan Douwe Kroeske

Jan Douwe Kroeske Har

Jan Douwe Kroeske is geboren op 8 november 1956 in Harderwijk. Kroeske behaalde zijn havo-diploma aan het Christelijk College Nassau-Veluwe in Harderwijk. Hij begon zijn carrière in de muziek aan het begin van de jaren tachtig als diskjockey in Bar Dancing De Mac in Harderwijk en presenteerde vanaf de tweede helft van jaren tachtig programma’s voor de achtereenvolgens de VARA, RTL 5, Kink FM en Teleac. Het bekendst werd hij met zijn serie muziekprogramma’s onder de naam Twee Meter De Lucht In en 2 Meter Live op Kink FM.

Liza Sips

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Roar and the City 🐆🌿 #Barcelona

Een bericht gedeeld door Liza Sips (@lizasips) op

Liza Sips zag op 10 september 1990 het levenslicht. Liza is actrice, stemactrice, presentatrice en schrijfster. Ze was vanaf haar tweede te zien als model in gedrukte reclame en in diverse reclamespots, voor zij in 2007 nationale bekendheid vergaarde door haar rol van Vicky Pouw in Goede tijden, slechte tijden. Ze speelde gastrollen in diverse televisieseries, waaronder Gooische Vrouwen, Keyzer & De Boer Advocaten en Flikken Maastricht. Daarnaast speelde ze rollen in binnen- en buitenlandse films. Sips doet veel stemmenwerk voor onder andere diverse Disney XD-films, Barbiefilms en kinderseries. In 2015 verscheen Sips’ eerste jeugdboek Soapsop, uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Hans Goedkoop

Hans goedkoop
CC BY-SA 2.0

Hans Goedkoop is geboren 23 augustus 1963 in Ermelo. Hij is een Nederlands historicus en literatuurcriticus. Hij is vooral bekend als presentator van Andere Tijden, een geschiedenisprogramma van de NTR en VPRO.

Vergeten?

via GIPHY

Een mooie lijst met bekende plaatsgenoten, maar we zijn vast nog wel een paar mensen vergeten. Wil je ons dat laten weten, mail dan naar [email protected]

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Randmeren.

adv.