Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tijdelijk geen spitstreinen in Harderwijk en dit is waarom

Door Nicole Berkouwer 22 oktober 2020

Waren we nog zo blij om sneller te reizen naar Amersfoort en Zwolle, is de pret alweer verdoofd. De spitstreinen in Harderwijk rijden tijdelijk niet.

Sinds afgelopen maandag 19 oktober is de NS tijdelijk gestopt met de inzet van extra spitstreinen in Harderwijk. Overigens zijn wij niet de enige plaats in Nederland, want ook in andere gemeenten hebben ze pech.

Tijdelijk geen spitstreinen in Harderwijk

“De reguliere treindienst, ook tijdens de spits, gaat gewoon door”, meldt de NS. “Verder worden de nachttreinen, die in het weekend rijden voor het uitgaanspubliek, opgeheven. Het doordeweekse nachtnet, inclusief de verbinding naar Schiphol, blijft ongewijzigd.”

Meer thuiswerkers

De NS gaat met drie procent minder treinen reizen, doordat steeds meer mensen thuiswerken en de treinen anders ‘leeg’ rondrijden. De organisatie vult aan: “NS wil zich erop voorbereiden dat het aantal ziektemeldingen de komende tijd mogelijk toeneemt. Zo kan NS een voorspelbare en betrouwbare treindienst blijven aanbieden voor reizigers die afhankelijk zijn van de trein.”

Door de aangepaste dienstregeling geleidelijk te laten verlopen, is het slim om altijd vooraf even je reis te checken via bijvoorbeeld NS Planner of 9292.nl

Lees ook:

treinen rijden stations station Harderwijk Ermelo en Putten

Niet meer paffen op stations in Harderwijk, Ermelo en Putten: nieuwe regels vanaf 1 oktober

Even een sigaretje opsteken wanneer je toch staat de wachten op de trein? Vergeet het maar. Alle roo...

Tsjoek, tjsoek: zo zag station Ermelo er vanaf 1925 uit

Dit vinden Nederlanders van station Harderwijk, Ermelo en Putten

Mysterie opgelost: waarom heet station Harderwijk niet Harderwijk Centraal?

adv.