Super handig! WhatsApp’en met de gemeente

WhatsApp
Foto: indebuurt Randmeren

Voor veel Harderwijkers is het nog niet bekend, maar de gemeente is op hippe tour. Vragen over je paspoort verlengen, een afspraak maken of vragen over de laatste ontwikkelingen van het Waterfront kun je via een berichtje op WhatsApp laten beantwoorden.

Even snel tijdens je drukke dag een app’je sturen via WhatsApp, zodat jij gefocust verder kan werken. Zo hang je niet uren aan de telefoon, omdat een medewerker luncht en jij weer terug moet bellen. (oké wij snappen heus wel dat het geen uren van je leven kost, maar hey, tijd is kostbaar! ;-)) In Harderwijk kan je sinds kort een berichtje appen in plaats van bellen en dat scheelt tijd. Heb jij geen idee wat je met zo’n service moet? Dan heb je hier inspiratie om ze te bereiken: Wat zijn de openingstijden van het gemeentehuis? Ik heb inhoudelijke vragen over de verhuizing. De lantaarnpaal in de straat is stuk, wat te doen? Ik wil een melding maken van een foutparkeerder.

Herkenbaar?

Herken jij ook zo’n vraag of melding? Of heb je altijd al antwoord willen hebben op de vraag of je paspoort nog geldig is na 3 jaar? Dan is dit je kans om die vragen snel en gemakkelijk te stellen.  Het nummer van de gemeente is: 0341-411911 en kan je ook gebruiken voor je app’je. Let op, alleen ma-do van 09.00-17.00 uur. En vrijdag van 09.00-12.00 uur. Voordeel van je app’je is dat hij uiterlijk binnen 1 werkdag wordt beantwoord. Nog even een NOT to do: geef NOOIT je burgerservicenummer of rekeningnummer door via de service. Hier zal de gemeente NOOIT naar vragen.

Woon je in de gemeente Ermelo of Putten??

Het gemeentehuis in Ermelo kan je nog niet app’en met je vragen. Wel kan je ze bellen en dat doe je naar dit nummer 0341-567321. De gemeente Ermelo is telefonisch bereikbaar op ma-do van 08.30-17.00 uur. En vrijdag van 09.00-12.30 uur. –> Update: dit kan inmiddels wel en lees je hier.

Woon je in Putten en heb je de gemeente nodig voor een (dringende) vraag? Dan kan je het beste bellen naar 0341-359611. De gemeente Putten is telefonisch bereikbaar op ma-do van 09.00-17.00 uur. En vrijdag van 09.00-16.00 uur.

Meer in deze categorie

Gemeente

Ga naar “Brandstof duurder en duurder: prijs voor benzine in Harderwijk, Ermelo en Putten flink gestegen”

Brandstof duurder en duurder: prijs voor benzine in Harderwijk, Ermelo en Putten flink gestegen

Tango Tankstation Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren
Ga naar “Gratis menstruatieproducten: hier vind je uitgiftepunten in de regio”

Gratis menstruatieproducten: hier vind je uitgiftepunten in de regio

Ga naar “Dit moet je doen bij storm- en waterschade in Harderwijk, Ermelo en Putten”

Dit moet je doen bij storm- en waterschade in Harderwijk, Ermelo en Putten

storm waterschade harderwijk ermelo putten

In onze gids