Scooter op trottoir, vuilnis niet opgehaald? WhatsApp de gemeente Putten

Gemeentehuis Putten. Foto indebuurt Randmeren

Handig! Niet iedereen heeft zin (of tijd) om de gemeente te bellen. Soms sta je een tijd in de wacht en soms weet je eigenlijk niet precies wie je moet hebben. Om dat wat sneller te kunnen oplossen, kun je vanaf nu WhatsAppen met de gemeente Putten.

Voor veel Puttenaren is het nog niet bekend, maar de gemeente is op hippe tour. Vragen over je paspoort verlengen, een afspraak maken of vragen over de laatste ontwikkelingen van het nieuwbouwproject kun je via een berichtje op WhatsApp laten beantwoorden door de gemeente Putten.

WhatsApp gemeente Putten

In Putten kun je sinds januari 2022 een berichtje appen in plaats van bellen en dat scheelt tijd. Heb jij geen idee wat je met zo’n service moet? Dan heb je hier inspiratie om ze te bereiken: Wat zijn de openingstijden van het gemeentehuis? Ik heb inhoudelijke vragen over de verhuizing. De lantaarnpaal in de straat is stuk, wat te doen? Ik wil een melding maken van een foutparkeerder.

Herkenbaar?

Herken jij ook zo’n vraag of melding? Of heb je altijd al antwoord willen hebben op de vraag of je paspoort nog geldig is na 3 jaar? Dan is dit je kans om die vragen snel en gemakkelijk te stellen. 

Het nummer van de gemeente Putten is 06 203 06 284 en kun je alleen gebruiken om je app’je te versturen. De gemeente laat weten: “We zijn bereikbaar op maandag tot en met woensdag van 08.30 tot 17.00 uur, donderdag van 08.30 tot 20.00 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur.”

Niet té persoonlijk

Let er wel op dat de gemeente nooit jouw burgerservicenummer zal vragen en ook niet je rekeningnummer. Uiteraard hoef je verder ook niet té persoonlijk met de gemeente te zijn, want zij zitten niet per se te wachten op jouw hartjes, kusjes en emoji’s.

Woon je in de gemeente Harderwijk of Ermelo?

Het gemeentehuis in Harderwijk kun je sinds 2019 appen met een vraag. Het nummer van de gemeente Harderwijk is: 0341-411911 en kan je ook gebruiken voor je app’je. Let op, alleen ma-do van 09.00-17.00 uur. En vrijdag van 09.00-12.00 uur. Voordeel van je app’je is dat hij uiterlijk binnen 1 werkdag wordt beantwoord. Nog even een NOT to do: geef NOOIT je burgerservicenummer of rekeningnummer door via de service. Hier zal de gemeente NOOIT naar vragen.

Woon je in Ermelo en heb je de gemeente nodig voor een (dringende) vraag? Het nummer van de gemeente Ermelo is (0341) 56 73 21 en kun je ook gebruiken om je app’je te versturen. De gemeente laat weten: “We zijn bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 17.30 uur en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur. Berichten die we buiten deze uren krijgen, beantwoorden we de eerstvolgende werkdag. Je krijgt binnen 24 uur een reactie.”

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Gemeente

Ga naar “Brandstof duurder en duurder: prijs voor benzine in Harderwijk, Ermelo en Putten flink gestegen”

Brandstof duurder en duurder: prijs voor benzine in Harderwijk, Ermelo en Putten flink gestegen

Tango Tankstation Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren
Ga naar “Gratis menstruatieproducten: hier vind je uitgiftepunten in de regio”

Gratis menstruatieproducten: hier vind je uitgiftepunten in de regio

Ga naar “Dit moet je doen bij storm- en waterschade in Harderwijk, Ermelo en Putten”

Dit moet je doen bij storm- en waterschade in Harderwijk, Ermelo en Putten

storm waterschade harderwijk ermelo putten

In onze gids