Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: parkeren bij een oplaadpaal als je geen elektrische auto hebt?

Door Nicole Berkouwer 10 september 2020

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze week: Als je geen ander plekje kunt vinden, mag je een niet-elektrische auto dan bij een oplaadpaal parkeren?

De gemeente Harderwijk wil in 2050 energieneutraal zijn. Elektrische rijden vinden ze daarom een goed idee. Daarom zijn er in Harderwijk steeds meer oplaadpalen voor elektrische auto’s te vinden. Soms lijkt het of er bij deze palen nooit een auto staat, terwijl jij met je ‘gewone’ auto je suf zoekt naar een plekje. Is het dan verboden om op zo’n plek te parkeren met een niet-elektrische auto?

Verboden

Het simpele antwoord is ja. Volgens de beleidsregel voor openbare oplaadpalen van de gemeente Harderwijk moet een (elektrische) auto die bij een laadpaal geparkeerd staat bezig zijn met opladen. Is dit niet het geval, dan gebruik je de parkeerplaats onrechtmatig en kun je een boete krijgen.

Volgeladen

Neem je de regels letterlijk, dan mag je alleen bij een laadpaal staan als je auto aan het laden is. Gelukkig is de gemeente hiermee niet zo streng. Als je elektrische auto midden in de nacht volgeladen is, hoef je hem niet direct weg te halen. Maar, heb je geen elektrische auto, dan mag je zeker niet bij een oplaadpaal parkeren en moet je op zoek naar een ander plekje, helaas!

Vraag jij je ook af of iets mag?

Ben jij benieuwd hoe het zit met bepaalde regels in Harderwijk, Ermelo en Putten? Laat het ons weten in een reactie of mailtje en wij zoeken het voor je uit!

Harderwijk, Ermelo en Putten zeespiegel

Zoveel meter ligt jouw huis boven of onder de zeespiegel

Hoe zien Harderwijk, Ermelo en Putten eruit in het jaar 2100? Rijden we dan 80 kilometer per uur op ...
mag dat geweld gebruiken als je een inbreker op heterdaad betrapt

MAG DAT: geweld gebruiken wanneer je een inbreker op heterdaad betrapt?

In 2018 zijn er 43 woninginbraken in Harderwijk, 60 woninginbraken in Ermelo en 48 woninginbraken in...
parkeerplaats van je voortuin maken MAG DAT

MAG DAT: een parkeerplaats maken van je voortuin?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

Gemeente

adv.