Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: met slippers autorijden?

Door Nicole Berkouwer 15 augustus 2019

Woehoe, het is nog steeds zomer (oké niet altijd met de regen, maar de temperatuur ligt rond de twintig graden)! Dus gooi je schoenen maar uit en laat je tenen genieten van de buitenlucht in hippe slippers. Maar mag je eigenlijk met teenslippers aan autorijden? Wij zochten het voor je uit.

Het is lekker weer en in je jurkje of korte broek spring je de auto in, inclusief slippers. Vervolgens rijd je op je gemakje naar de supermarkt en daarna naar de stad. Maar mag dit eigenlijk wel? Op je slippers autorijden? Goed nieuws: in Nederland kun je gewoon met slippers autorijden, want het is niet verboden. Maar of het nu gaat om de bekende Havaianas of een paar Birkenstocks: autorijden met slippers is niet echt veilig. Je kunt met je slippers achter de pedalen blijven hangen, of er juist vanaf glijden. En datzelfde geldt voor blote voeten, want ook hiermee heb je minder grip.

Uit een onderzoek van het Britse Uswitch blijkt dat 20% van de ondervraagde automobilisten wel eens een ongeluk, of bijna een ongeluk heeft gehad door het autorijden met slippers.

Wel of geen slippers aan in de auto naar Spanje

Wat je als automobilist wel of niet mag is per land verschillend. In bijvoorbeeld Frankrijk en Spanje is er de regel dat je als bestuurder altijd controle moet hebben over de auto, volledige bewegingsvrijheid moet hebben, een vrij blikveld én constant aandacht moet hebben voor het rijden.

Op basis van die regel krijg je dus een boete als je bijvoorbeeld achter het stuur een broodje zit te eten, een sapje drinkt, mascara opdoet of onveilig schoeisel draagt zoals teenslippers. Meer weten over verkeersregels in andere Europese landen? Kijk dan even op de website van de ANWB. Altijd handig om te lezen wanneer je op vakantie gaat of wanneer je nog terugrijdt van vakantie.

Lees ook…

Caravan parkeren

Mag dat: een caravan of camper voor je deur parkeren?

Het caravan en kampeerseizoen is in volle gang! Her en der zien we de campers en caravans voor de hu...

#Eenzamejongeren en #Maatjegezocht in Harderwijk

Deze verborgen terrasjes in Harderwijk zijn superleuk!

8 x Hier scoor je de lekkerste ijsjes in Harderwijk, Ermelo en Putten

Meer over

Gemeente

adv.