Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: een rally op de openbare weg in Putten?

Door Nicole Berkouwer 27 februari 2020

Soms zitten we met onbeantwoorde vragen waar we écht het antwoord op willen weten. Maar hoe kom je dan aan dat antwoord? In onze rubriek ‘MAG DAT’ gaan we op onderzoek uit en beantwoorden we jullie vragen over Harderwijk, Ermelo en Putten. Deze week: MAG DAT? Een rally op de openbare weg in Putten?

Scheuren met de mooiste gepimpte wagens door de weilanden in het buitengebied. Prachtig! Maar werd er in 2019 nog volop geracet door de straten van Putten. Komt daar anno 2020 verandering in. De gemeente heeft de rally dit jaar niet toegestaan.

Rally in Putten

Het evenement wordt door Visual Art Rally georganiseerd en zou oorspronkelijk op zaterdag 4 april plaatsvinden. Dat zou dan de vijfde editie zijn. Maar de gemeente geeft aan: “Een klassementsproef op de openbare weg levert eenvoudigweg teveel overlast op voor de omwonenden.”

Overlast

Ondanks dat de rally in het buitengebied van Putten, langs de weilanden plaatsvindt, keurt de gemeente het toch af. Zo zou de belangrijkste reden volgens de gemeente geluidsoverlast zijn. En daarnaast zorgt de bereikbaarheid van de woningen in het buitengebied roet in het eten. Vorig jaar was er schade ontstaan aan de bermen en de bebording en dat wil de gemeente voorkomen.

Provinciaal besluit

Overigens mag je wel een rally houden, aangezien dat in voorgaande jaren ook is gebeurd. De provincie Gelderland moet toestemming verlenen, omdat de rally door meerdere plaatsen loopt. De provincie heeft daartoe aan de desbetreffende dorpen gevraagd om een zogenoemd ‘verklaring geen bezwaar’ door te geven. Helaas was dat voor 2020 dus niet het geval, aangezien Putten deze niet afgeeft en het naastgelegen dorp Nijkerk nog geen uitsluitsel kon geven.

Toekomst

Inmiddels heeft de organisatie besloten om het evenement voor 2020 te cancelen. Zo laten ze weten dat het antwoord van de gemeente Nijkerk te kortdag is om het evenement door te laten gaan. “Dit besluit is niet makkelijk geweest maar wel noodzakelijk om voor jullie en voor ons met een positieve blik te focussen op het komende rally seizoen.” Momenteel zijn ze volop bezig met de voorbereidingen voor een rally in 2021, volgend jaar dus.

Lees ook:

elektrische parkeerpaal oplaadpunt Harderwijk

MAG DAT: parkeren bij een oplaadpaal als je geen elektrische auto hebt?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Da...

Mag dat: piepschuim bij plastic afval gooien in Ermelo e.o.?

Je mag straks niet meer roken op station Harderwijk

Meer over

Gemeente

adv.