Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: als postbezorger zomaar een pakketje door het raam gooien?

Door Nicole Berkouwer 21 mei 2020

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze week: mag je als postbezorger zomaar een pakketje door het raam gooien?

We horen je al denken: túúrlijk niet! Dachten wij ook. Toch stonden we even heel perplex toen we thuiskwamen. Onder het raam in de keuken – waar een vrij prijzige luxaflex voor hangt – zagen we op de grond een pakketje liggen. Zo door het kiepraam gegooid…? Nee joh, zal toch niet? Jawel dus.

Klantenservice

En dus zochten we meteen even via de chat contact met de klantenservice van PostNL. Waarmee ze ons kunnen helpen? Lijkt ons duidelijk…

Niet de prodecure

Goed, mag dit? Inkoppertje natuurlijk… Het antwoord van de klantenservice: “Goedemiddag Thijs! Dit is inderdaad niet volgens de procedure van PostNL en ik snap dat je hiervan perplex staat. Dit is niet de bedoeling om zo een pakket te bezorgen. Ik zal allereerst even met je meekijken via de track en trace.”

Niet thuis? Dan maar door ’t raam

Een minuutje later wordt ons om bevestiging gevraagd. “Ik zie dat het pakket nog onderweg is, maar je geeft zelf aan dat je het pakket dus door het raam gekieperd op de grond ziet liggen?” Stimmt. Ook de klantenservice lijkt verbaasd. We geven aan dat we eventueel een foto als bewijs kunnen aanleveren, maar dat is niet nodig:

Dank!

Goed, het antwoord moge duidelijk zijn: natuurlijk mag je als postbezorger een pakket nooit door het raam gooien. Snappen wij zelf ook wel en misschien beetje flauw, maar we stonden toch echt even met de bek vol tanden. Hopelijk wordt de bezorger erop aangesproken en eventuele schade in de toekomst voorkomen. En nu gauw uitpakken dat pakket…

Volg indebuurt Randmeren ook op Facebook en Instagram

Lees ook:

mondkapjes en plastic handschoenen weggooien

MAG DAT: mondkapjes en plastic handschoenen bij het plastic afval weggooien?

De boodschappen doen veel Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren tegenwoordig met plastic handschoen...
videodeurbel

Mag dat zomaar? Een videodeurbel bij je voordeur plaatsen?

Oh, wat is het toch handig. De deurbel met klein cameraatje en spreekfunctie. Niet thuis als de pakk...
theezakje weggooien

MAG DAT: Je theezakje weggooien bij GFT in Harderwijk?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

adv.