Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met deze kaart zie je de bodemverzakking in Harderwijk, Ermelo en Putten

Door Nicole Berkouwer 16 september 2020

Wie in Drielanden woont weet: van tijd tot tijd heb je gewoon last van natte voeten door wateroverlast. Vochtige muren, overstromingen bij een flinke regenbui… Nederland heeft te maken met bodemdaling en bodemverzakking en is dus letterlijk aan het zinken. Maar hoe zit dat eigenlijk in jouw straat? Dat kun je op deze handige kaart zien.

De bodemdalingskaart gebruikt miljarden individuele meetpunten in Nederland en verwerkt deze. Dit maakt het mogelijk om een goed overzicht te krijgen van het hele land en om een onderscheid te maken in de diepe en de ondiepe oorzaken van de bodemdaling. De gemeten periode die is weergegeven in de kaart is van januari 2015 tot oktober 2019. SkyGeo heeft de kaart gemaakt door complexe radargegevens van satellieten te verwerken. De gegevens zijn schattingen van verplaatsing waarbij verschillende aannames zijn gedaan.

Flinke verzakkingen

Door in te zoomen kun je door middel van de gekleurde bolletjes zien hoeveel de bodem op die locatie is gezakt. Zoomen we in op Harderwijk, Ermelo en Putten, dan zien we dat we het nog best goed doen. We verzakken amper, maar hier en daar zijn toch wat gebreken.

Bodemverzakking in Harderwijk, Ermelo en Putten

De verzakkingen worden aangegeven met rode bolletjes. Deze betekenen dat de grond hier met 5 mm of meer is verzakt. Zo zien we een groot rood gebied tussen het spoor in Ermelo en de Putterweg. En ook tussen de Hellerweg en de Broekermolenweg in Putten verzakt een groot gebied. Ook in Speuld is het land enorm aan het verzakken.

Bekijk hier de kaart om te ontdekken hoeveel de bodem bij jou in de buurt is gezakt >>>


Lees ook:

Wallabay gespot in Putten kangoeroe

Wallaby gespot in Putten: heb jij ‘m al gezien?

Het hupst, springt en ziet er schattig uit: een wallaby. In Putten is de wallaby gespot door twee me...

Wat zijn de vijf leukste plekken in Harderwijk, Ermelo en Putten?

Laatste kans: win een diner in een restaurant naar keuze t.w.v. €150,-

Meer over

Gemeente Wonen

adv.